Romansen mellom dødelige Bella Swan (Kristen Stewart) og vampyren Edward Cullen (Robert Pattinson) stiger i den andre avsnitte av en serie på fire.

Edward(Robert Pattinson) innser at han ikke lenger kan beskytte Bella(Kristen Stewart) mot alle farene fra hans verden. Etter den skjebnesvangre 18-årsfeiringen til Bella forlater Edward og familien hans den lille byen Forks i Washington. Bella lukker seg inne og sørger alene i flere måneder. Det er da faren Charlie(Billy Burke) truer med å sende Bella til moren i Jacksonville at Bella oppdager bildet og stemmen til Edward hver gang hun setter seg selv i fare. Bella får et must for og ”være” nær Edward og utsetter seg derfor for større og større farer.

Jeg vil anbefale filmen til de som allerede er fan av ”Twilight”. Er man ikke fan kommer man ikke til å skjønne hva filmen går ut på. Det er vanskelig å komme inn i filmen og skjønne handlingen.

Urealistiske store ulver, vampyrer og uendelig kjærlighet er noe av det man får smake på. Filmen kan til tider oppleves som en klisjé av Romeo og Julie.

Dom:

Etter jeg hadde lest boken ”Twilight – New Moon” skrevet av Stephenie Meyer hadde jeg utrolig store forventninger til filmen, men jeg må si jeg ble skuffet. For de som har lest boken tror jeg de vil si det samme som meg, filmen holder ikke mål. Mange viktige ting fra boken er utelatt og det tok lang tid før filmen kom godt i gang i handlingen. Men takket være gode skuespillere kan publikum lene seg godt tilbake i stolen å drømme seg bort. Skuespillerne hever filmen med minst et terningkast. Filmen skal også ha pluss for gode effekter og bra musikk valg.