Når finalistene i årets Døgnvill Talenter skal velges er halvparten av makten gitt til publikum — og halvparten til en jury.

Juryen som skal velge ut talentene vil i tillegg ha myndighet til å velge ut to helt egne finalister med såkalte wild cards.

I Tromsø finner vi et svært så vant jurymedlem.

Tidligere Idol-dommer og mangeårig artist og skuespiller Anneli Drecker vil være med og velge ut et band og en soloartist som skal prøve å komme seg gjennom nåløyet under høstens store finale.

Våge og beherske

Og hun er klar på hva hun vil se etter.

– Jeg vil bli overrasket og sjarmert av artistene. Jeg vil at de skal våge, og jeg vil at de skal beherske det de driver med, sier Drecker til iTromsø.

I Tromsø er det i alt fem band og fem soloartister som skal i ilden under lørdagens delfinale.

Se hvem som kjemper om å få spille på Døgnvill!

For å vinne Dreckers stemme må de være klare over hva de gir seg inn på — det er en tøff bransje de unge håpefulle vil inn i.

Så det gjelder for artistene og bandene å gi jernet for å overbevise henne.

– Hvor sultne er de? Hvor stor tro har de på seg selv? Det er slike ting jeg vil lete etter, sier hun.

Hver delfinalist får lov til å spille en sang eller et nummer. Disse numrene er tidligere spilt inn og sendt inn til Døgnvill som har stått for utvelgelsen.

Må se og høre

Selv om musikken har vært tilgjengelig for juryen en stund vil det være vanskelig å si om artistene har den berømte x-faktoren.

Det vil Drecker ikke kunne si på forhånd.

– Jeg må helt enkelt se og høre artistene før jeg kan bestemme meg, og først da vil jeg se om de har hele pakken, sier Drecker.

Ellers er det talent hos artistene hun vil se etter — både det umiddelbare og det litt skjulte.

– Det dreier seg om såpass unge folk at jeg vil tenke på om de har et potensial, og om det er noe de kan utvikle videre, sier hun.

Og det er ikke det kommersielle talentet hun ser etter.

– Det er ikke som i X-factor, så kommers vil jeg ikke tenke. Talent kan være så mye, sier hun.

Øvrige jurymedlemmer i Tromsø er Markus Hansen fra Sparebanken, Helge Markussen fra Døgnvill og Marianne Lein Moe fra iTromsø.

Stjernekamp — premiere! (08.09.2012): Anneli Drecker er en av ti artister i Stjernekamp. Fotograf : Julia Naglestad/NRK Foto: Julia Naglestad/NRK