Det spirer og gror blant musikere i Nord-Norge, og gjennom et samarbeid mellom Sparebanken Nord-Norge, Døgnvill, Jekta Storsenter, Mack og de fire mediehusene iTromsø, Folkebladet, Harstad Tidende og Altaposten, har musikere fra regionen nå mulighet til å innta scenen på selveste Døgnvillfestivalen.

Konkurransen er myntet både på band og solister.

– Vi dro denne ideen inn til Døgnvill fordi vi ser at mange av de nye artistene ikke har en ordentlig plass å vise seg fram på. «Idol»-sirkuset blir ofte for stort og utilgjengelig for mange, så derfor gikk vi til den største festivalen for å skape en arena hvor disse stemmene kan bli hørt, sier sjefredaktør Jørn-Christian Skoglund i Mediehuset iTromsø.

Inviterer alle

Hogne Rundberg i Døgnvill inviterer alle som vil til å melde seg på.

– Her er det plass til alle. Så hvis man er kjempegod på cello eller ukulele, er det bare å melde seg på. Det er lett å tenke at man som solist, eller instrumentalist, ikke har noe band og derfor ofte faller litt utenom slike konkurranser, sier Rundberg.

Han mener det er svært verdifull erfaring å ta med seg.

– Musikere har ofte en forestilling om hvordan det vil være å spille foran så mye folk. Man merker derfor fort om dette er noe man virkelig vil.

Som en del av premien får alle finaledeltakerne plass på «Døgnvillakademiet» hvor mer etablerte artister kan gi hjelp og råd.

Motivasjon

– Poenget er jo å vise hvor veien videre går og at det ikke er noen ulempe å operere fra Nord-Norge. Vi har jo sett flere eksempler på at man får det til hvis man virkelig vil, og det skal i utgangspunkt være inspirerende og motiverende for artistene som deltar, sier Rundberg.

Det vil bli to måter å skaffe seg en finaleplass på. Den ene er å melde seg på, og spille seg videre fra semifinalene i juni i Alta, Harstad, på Finnsnes og i Tromsø. Det andre er å bli et såkalt Wild card, hvor juryen kan sende en artist rett til finalen. Finalen holdes på Jekta Storsenter helgen før festivalen braker løs i slutten av august.

– Som mediehus ønsker vi å få fram nye stemmer og navn i regionen, og har gått sammen med de andre mediehusene for å få en bredest mulig satsing i hele regionen, sier Skoglund.

Man kan melde seg på via Døgnvills hjemmesider.

JAKTER PÅ TALENTER: Geir Håvard Hanssen (Sparebanken Nord-Norge), Kristin Ballovarre (Mack), Hogne Rundberg (Døgnvill, Laila Myrvang (Jekta) og Liv H. Brandvoll (iTromsø) er på jakt etter talenter som vil opptre på Døgnvill. Foto: Tom Benjaminsen
døgnvill europe folk Foto: Knut Jenssen