Innimellom alle de utallige bøkene som slippes ut i løpet av årene som går, vil noen få utvalgte personer oppleve det de fleste forfatter bare kan drømme om; å oppnå popularitet og en trofast tilhengergruppe av enorme proporsjoner. Stephanie Meyer, den nå verdensberømte skaperen av Twilight-sagaen, er nettopp en av disse heldige få. Nå, nesten et år etter lanseringen av filmen basert på den første boken i serien, vises oppfølgeren New Moon på de fleste kinoskjermer i landet.

Bella Swan (Kirsten Stewart) har opplevd det de fleste med romantikk i hjertet ønsker, hun har funnet sin drømmepartner i Edward Cullen (Robert Pattison). Men det er ikke mye tradisjonelt ved den kjærligheten de deler; Edward er nemlig en vampyr.

Handlingen i New Moon begynner et par måneder etter handlingen i den første filmen endte, og tiden som fulgte var hovedsakelig preget av mye lykke. Likevel, ting vil sjelden forbli perfekt, og etter en hendelse under feiringen av Bellas 18. bursdag føler Edward seg tvunget til å forlate sin elskede for alltid, for hennes egen sikkerhet. I hans fravær opplever Bella å se illusjoner av Edward dersom hun utsettes for farefulle situasjoner. Som følge av sin jakt etter farer og adrenalin truer høyst uønskede konsekvenser.

Til tross for at dette for mange var en av årets mest ønskede filmlanseringer, klarer ikke alle skuespillerprestasjonene å svare til disse skyhøye forventningene. Med denne uttalelsen retter jeg meg hovedsakelig mot de to hovedrolleinnehaverne, Pattison og Stewart, som ikke klarer å få frem den intensiteten kjærligheten deres har. Likevel må jeg si at det var visse scener der de presterte positivt og klarte å oppfylle små deler av deres roller. Innføringen av varulvene og Volturi-klanen fungerer ganske bra for denne filmen, og de fleste aktørene som innehar disse rollene klarer å spille dem overbevisende nok. Alt i alt klarte de ikke fullstendig å føre historien frem med de nødvendige følelsene.

De tekniske aspektene ved filmen synes jeg har forbedret seg kraftig fra nummer 1; selve filmingen og regien, samt alle effektene virker mye mer overbevisende og tilpasset filmen nå. Utbyttingen av regissør fungerte bra for denne filmen, men fremdeles er det mye som gjør at den ikke blir så bra som den kunne ha blitt.

Hordene med fans av denne filmserien vil nok prise den opp i himmelen, men jeg føler ikke at den klarer å få frem den samme følelsen den originale boken gjorde hos meg. Dersom man ikke har lest bøkene filmene er basert på, er det visse steder man vil føle seg forvirret av karakterenes handlinger og oppførsel. For de fleste vil nok dette være en film som sørger for å holde dem underholdet, selv om mange kan synes den blir litt vel lang. For meg innfride den alle mine forventninger, da de jeg hadde var ekstremt lave, noe som resulterer i en firer. En veldig svak firer.