Peter Estdahl er en av artistene som skal være med på Dreamcatchers England-turné. Foto: PETTER STRØM

I kveld står Peter Estdahl på scenen og skal synge Lissies "When I'm alone". Det blir ingen hyggelig opptreden.

- Det var en helt grusom opplevelse. TV2 burde ikke ha lovet noe de ikke kunne holde. Allerede på lydprøvene hørtes det ikke bra ut, men det var ingen vei tilbake, sier Peter Estdahl til VG.

Usikker og kritisk

Tromsø-artisten ville opprinnelig synge sin egen låt. Det fikk han ikke, tross at det var TV2 som oppfordret han til deltakelse.

- Jeg var veldig kritisk. Det er lett å få et stempel på seg når man deltar i slike program, jeg ville ikke bli «The Voice»-Peter eller en karaokefyr som smiler og spiller coverlåter, sier Estdahl til VG.

Mer fra Tromsøpuls-redaksjonen finner du her!

- De overbeviste meg om at dette var noe annet og om at de ville opprettholde artistenes interesse. Etter mye frem og tilbake, sa jeg at jeg ville være med hvis jeg fikk lov til å synge min egen sang på auditionen.

Da han var forberedt til opptakene i Oslo, tok saken en annen vending fra TV2s side.

- De sa at jeg måtte synge en annen låt. De foreslo tre konkrete låter som overhodet ikke var min greie. Så da jeg sa nei, bare sa de at jeg fikk tenke på det og la på røret. Det var veldig ubehagelig, sier Peter.

Fikk velge fra liste

Det hele endte med at han til slutt fikk velge fra en lengre liste over låter TV2 ønsket deltakerne skulle synge. Da endte han opp med "When I'm alone".

- TV-seerne tenker sikkert at deltagerne velger låt helt fritt. Egentlig må de velge fra en liste på 90 låter. Og likevel er ikke det ikke sikkert du får synge den låten du velger, sier Tromsø-gutten.

TV2 avviser for øvrig at deltakerne har fått løfte om å synge sin egen låt.

- I dette konseptet er det ikke anledning til å synge egne sanger i de innledende rundene. Deltagerne må velge låter fra en stor liste, sier presseansvarlig Katrine Wergeland til VG.