Odd-Magnus Williamson, Pål Sverre Valheim Hagen, Gustaf Skarsgård, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen og Jakob Oftebro spiller alle i "Kon-tiki". Foto: Carl Christian Raabe

- Vi har veldig god tro på en god kinosommer, brekrefter David Moen, programsjef ved Aurora Fokus Kino.

Moen kan fortelle at det i den siste tiden er blitt særlig mange store filmpremierer på sommeren, til tross for at høsten er den beste kinotiden. De fleste storfilmene er gjerne amerikanske og sommeren er den store kinosesongen i USA.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

- Vi brukte å ha en del premierer på høsten, men fordi alt lekker så fort ut på nett må vi ha filmpremierer på samme tid som USA, forklarer han.

Amerikanske blockbustere i toppen

Storfilmene i sommer er for det meste av typen science fiction, fantasy og oppfølgningsfilmer.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Kinosommeren ligger da også an til å få en god start med "Men in black 3", og forsetter med flere potensielle kinosuksesser. Med unntak av familiefilmer tror Moen at "The dark knight rises" og "Prometheus" kommer til å gjøre det best med tanke på besøksantall.

Se trailer fra "The dark knight rises" Her:

Han trekker også fram "Snow White and the huntsman" med Kristen Stewart i hovedrollen som antagelig vil bli populær blant annet hos "Twilight"-fansen.

Se trailer fra "Snow White and the huntsman" her:

Selv ser Moen fram til en annen film som har premiere til sommeren.

- Jeg har god tro på "Moonrise Kingdom" kvalitetsmessig, forteller han.

Spår "Kon-tiki"-suksess

Til tross for at de fleste storfilmene er amerikanske har Moen store forventinger også til én norsk film. På sensommeren kommer nemlig den norske filmen "Kon-tiki" fra samme regissører som "Max Manus".

- "Kon-tiki" blir kanskje den største suksessen i Norge siden "Max manus", spår programsjefen, noe han blant annet begrunner med at det er en film som vil appellere til alle aldre, samt at den er en del av norsk historie.

Se trailer fra "Kon-tiki" her:

Animasjon på topp

Så langt i år har det allerede kommet mange storfilmer og kinoen har vært godt besøkt. På topplisten ligger blant annet "Pus med støvler", "Mission Impossible 4", "The Hunger Games", "Alvin og gjengen 3" og "Sherlock Holmes 2".

Her de ti mest populære filmene så langt i år:

1. "Pus med støvler"

2. "Mission impossible 4"

3. "The Hunger Games"

4. "Alvin og Gjengen 3"

5. "Sherlock Holmes"

6. "Jernkvinnen"

7. "The descendants"

8. "American pie: Reunion"

9. "The girl with the dragon tattoo"

10. "Safe House"

Kristen Stewart , som er mest kjent for sin rolle som Bella i "Twilight", er Snøhvit i "Snow White and the Huntsman". Foto: Snow White and the Huntsman
"The dark knight rises" har premiere på norske kinoer 25. juli. Foto: presse