En time før åpningstid av dag tre på Rakettnatt møter kommunikasjonssjef for Rakettnatt, Per Kristian Bergmo, oss på VIP-loungen som er plassert midt imellom hovedscenen og satelittscena. Det er travelt før den åpner og de frivillige er i full gang med å legge på duker, plassere alkohol i baren og gjøre siste steg for at området skal være klart.

Bergmo viser oss rundt loungen, som består av to telt og et uteområde hvor man har utsikt til hovedscenen. Bergmo forteller at de har solgt 500 billetter til VIP-loungen.

– Vi kunne solgt flere billetter og hatt flere folk inn hit, men vi ønsker å gi en eksklusiv opplevelse for de som er her.

Men kommunikasjonssjefen legger ikke skjul på at det har vært hektisk å få opp loungen i tide. Kun en halvtime før de første slapp inn på Rakettnatt fredag var loungen klar.

– Sånn er det ofte på festival. Er man inne på festivalområdet en time før åpning, så blir man overrasket, forteller han.

BORD: Det er plassert mange bord inne på Vip-området. Bergmo forteller at det er større utvalgt av vin, sprudlevann, champagne og drinker her enn på festivalområdet. Alle gjestene får også servert gratis mat. Foto: Steffen Todal Lykseth
SPACEMAN: Det var flere bilder av rakettmannen inne på området. Han hadde tatt turen til flere steder i Nord-Norge. Foto: Steffen Todal Lykseth

Eldste

Man skulle kanskje trodd at det er her inne det går hardest for seg, men ifølge kommunikasjonssjefen stemmer ikke dette.

– Her prater folk, spiser mat og får oversikt over publikum.

Han forteller at det er en betydelig høyere aldersgruppe i VIP- loungen og at det kanskje derfor er roligere stemning her enn ute ved scenene.

– Yngre publikummere syns det er betydelig morsommere å stå i moshpiten, fremst foran scenen, hoppe og danse. Vi har et veldig ungt publikum i år. Også har du den litt høyere aldersgruppen som befinner seg her.

– Hva er det som skiller seg ut inne på VIP-loungen?

– Det er at man får tak over hodet hvis det er ruskevær. Nå er det jo fint vær, men i regn og vind er det finere å sitte under tak.

– Hvem er å finne i VIP-loungen?

– Det er mange bedrifter som har første møte med kunder her. Det er en fin måte å starte festivalen på, og som sagt ofte de med en litt høyere gjennomsnittsalder.

– Er det kjendiser og artister å finne her?

– Det kan hende artister tar turen hit, men da annonserer vi det ikke og gjør ikke noe stor greie ut av det. Vi ønsker at det skal være mer laidback stemning her, forteller Bergmo.

UTSIKTEN TIL SCENEN: Hele vip-loungen har de bygd selv og gir oversikt til hovedscenen. Foto: Steffen Todal Lykseth
RAKETTKIOSKEN: – Mange var lei seg for vi flyttet sted i år, spesielt fordi rakettkiosken ikke fikk være med. Men her er «lillesøster» til Rakettkiosken, forteller han og viser fram den lille kiosken som befinner seg i Vip-loungen. Foto: Steffen Todal Lykseth

Nytt for i år

Til tross for at festivalen har hatt vip-lounge i alle år, har den blitt betydelig større i år. iTromsø har spurt om de kunne få snakke med noen av gjestene som benytter seg av VIP-loungen, men har fått beskjed av festivalledelsen om å ikke forstyrre VIP-gjestene.

– Hvor mye må man ut med for å komme inn på Vipen?

– Det kommer litt an på når du kjøper. Det koster rundt 1000 ekstra enn et vanlig dagpass.

Han forteller at vip-loungen har blitt større fordi Rakettnatt har blitt flyttet til Prostneset.

– Kan det hende at dere bestemmer dere for å ha Rakettnatt på Prostneset permanent?

–Vi skal i dialog med kommunen om det når Storgata og Stortorget ferdigstilles. Vi kan ikke gi et konkret svar på dette enda.