Bella blir forlatt av sin kjæreste, Edward, fordi han vil beskytte henne mot dødelige farer i den overnaturlige verdenen. Mens skoleåret sleper seg av gårde, opplever hun flere ganger dødelige farer. Hver gang ”ser” hun Edvard. For å ”se” ham tar hun større og større sjanser, og det går etter hvert opp for henne at hun virkelig er i livsfare. Samtidig lærer hun mer og mer om den overnaturlige verdenen. Hennes andre beundrer, som egentlig er varulv, redder henne når hun står overfor en fiendtlig innstilt vampyr.

Twilight-filmene er basert på bøkene til Stephanie Meyer. Filmene, og bøkene også, er blitt en kjempesuksess. Merkelig nok ble bøkene hennes refusert mange ganger, det vil si at hun ikke fikk gitt dem ut, før hun endelig fikk napp hos et forlag. Nå er hun mangemillionær.

Det er blitt et totalt hysteri rundt Robert Pattinson (23), som spiller Edward i hovedrollen. Han er nå blitt en av Hollywoods mest populære skuespillere. Siste nytt er at han og Kristen Stewart, som spiller Bella i filmen, er blitt kjærester også utenfor lerretet. Chris Weitz var regissør på denne andre Twilight-filmen, etter at Catherine Hardwicke som var regissør på den første suksessfilmen, ble uenig med produksjonsselskapet Summit Entertainment under innspillingen.

Filmen var helt ok, men den klarte ikke å leve opp til den første Twilight-filmen. Enkelte scener var langtekkelige, og småkjedelig, og til tider var det litt dødtid, ja i det hele tatt bød filmen på mange små seige filmopplevelser. Deppesekvensen hvor Bella savner Edvard var vel drøy i lengde, slik at det hele ble litt søtsuppete.

En vampyrfilm skal vel være litt overdrevet, men det ble faktisk litt i meste laget enkelte ganger. Og t-skjortene var mer av enn på, slik at skuespillerne kunne vise fram musklene sine, slik at en noen ganger kunne lure på om det hele var en fitness-konkurranse i vampyrklassen som var temaet.