Frida Skjelbakken har vært elev på dramalinja på Kongsbakken videregående skole i tre år. Ifølge henne er det alltid noe som skjer i byen.

– Jeg har deltatt på både piano, sang, ballett, jazz og musikal gjennom Kulturskolen. Det er absolutt alltid noe som skjer i Tromsø, og spesielt nå i de siste ukene av ferien har det nesten vært vanskelig å velge.

Teaterkurs

Irene Nordhaug Hansen er daglig leder i Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS) som holder til på Rådstua Teaterhus. Hun kan fortelle at de allerede har deler av høstens program klart.

– Vi går en spennende høst i møte, og en del av opplegget er allerede publisert på våre nettsider. Det er planlagt både instruktøropplæring, skrivekurs og forumteater, og etter hvert vil vi komme med enda flere aktiviteter. Våre kurs er åpne for alle, og det stilles ingen krav om verken erfaring eller alder.

Les også: Hun er ny styreleder på Hålogaland Teater

Revy

En annen kulturaktivitet som er svært populær blant byens ungdommer, er skolerevy. Håkon Holm er tidligere elev på Sommerlyst ungdomsskole, der han deltok på skolerevyen «Polarshow».

– Revyene må være det beste kulturtilbudet for ungdom i Tromsø, spør du meg. Der kan alle delta, uansett om man vil stå på scenen eller bidra med andre deler av produksjonen.

Les også: 85 år med Bragerevy - et historisk tilbakeblikk

Konserter

For kulturinteressert ungdom er Tvibit et nøkkelpunkt. Ungdomshuset har prosjekter innen film, musikk og mye mer, og ifølge aktivitetskoordinator Vilde Fjeldheim Wold er Tvibit et flott sted for unge musikere å ha både øvinger og konserter.

– Artister og band kan ta kontakt med oss for å få avtale øving eller konserter. Man kan også delta som publikummer på konsertene som holdes med jevne mellomrom, og disse har ingen aldersgrense.

Les også: Tvibit inviterer deg til kick-off

Her er oversikten

Under kan du finne en liste over noen av høstens og vinterens kulturaktiviteter som ikke er forbeholdt den myndige delen av Tromsøs befolkning.

 • 26.–27. august: Kick-off på Tvibit

 • 27. august: Dance for love i Telegrafbukta

 • 2.–3. september: Gratis kurs i street art på Tvibit

 • 3. september: Premiere på 2XIbsen på Hålogaland Teater

 • 24. september: Premiere på DAGER UNDER på Hålogaland Teater

 • 30. september: Premiere på Monkeyrevyen på Kvaløysletta ungdomsskole

 • 2.–4. oktober: Instruktøropplæring i regi av HATS, samling 1 av 3.

 • 17.–18. oktober: Forumteater for ungdom i regi av HATS, kurs 1 av 3. Påmeldingsfristen er 1. september.

 • 21. oktober: Premiere på Barfotrevyen ved Langnes ungdomsskole

 • 3. november: Premiere på revyen Tromsøpalmen ved Grønnåsen ungdomsskole

 • 5. november: Premiere på I blanke messingen på Hålogaland Teater

 • 6.–8. november: HATS arrangerer kurshelg, med kurs i blant annet monolog, produksjon- og regiverktøy og skuespillerteknikk.

Les også: Ny i byen? Her er tromsøværingenes beste tips

foto
TEATER: Er du interessert i sceniske uttrykk, for eksempel teater? Da har Rådstua Teaterhus, Verdensteatret og Hålogaland Teater garantert noe for deg! Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen
foto
KINO: De aller fleste kinoforestillinger er åpne for ungdom under 18. Her er Frida Skjelbakken utkledd som en alveprinsesse med lasersverd på 10-årsjubileet til Aurora Kino Fokus. Foto: privat