Det er tromsøforfatter Jorun Thørring som har skrevet boken «Glassdukkene» som nå blir filmserie.

Serien skal spilles inn i Tromsø, og handler om en studine som forsvinner på vei hjem fra Driv. Få dager senere blir hun funnet død, sittende på en benk ved Prestvannet.

Les også: Jakter nye talenter til storfilm

Stig Henrik Hoff har hovedrollen som den samiske etterforskeren og alenefaren Aslak Eira. I den andre hovedrollen er Lena Kristin Ellingsen, også kjent fra NRKs megasuksess «Himmelblå».

Spesiell interesse

– Det er ingen tvil om at den nordnorske naturen, midnattssolen, menneskene og kulturen er det ekstraelementet som ikke minst internasjonalt har vekket spesiell interesse for dette prosjektet, uttalte produsent Tomas Backström i selskapet Red Squair Ventures til VG.

Ifølge VG starter innspillingen 3. september i Tromsø.

Morsom prøvespilling

De har allerede hatt prøvespillinger, og skuespillerne hadde det svært morsomt.

– Dette blir kjempemoro. Vi lo oss i hjel og bar oss og hadde verdens beste tid under de første prøvefilmingene. Lena måtte holde igjen for ikke å føde for tidlig! Jeg tror at mye av den nordnorske villskapen, både i folk og natur, blir en viktig del av dette, sa hovedrollehaver Stig Henrik Hoff til VG.

«Glassdukkene» vil sannsynligvis ha première om cirka ett år. Etter den første filmen kommer film nummer to basert på romanen «Ildens øye» og den tredje filmen skal baseres på en roman som ennå ikke er utgitt.