Violet Road ble i dag klar for Døgnvill-spilling. Sammen med to andre nordnorske navn, Sirkus Eliassen fra Bodø og Kid Exodus fra Tromsø, skal kåfjordguttene i Violet Road utgjøre et nordnorsk kinderegg på Valhall i slutten av august.

Helge M. Markusson, markeds- og informasjonssjef i Døgnvill, mener nordnorske band fortjener sjansen på Døgnvill-scenen.

- Døgnvill har jo vært år innslag av nordnorske artister, og denne gangen er det et par gjengangere som har vært svært ønsket av publikum og som vi er svært stolte av å kunne presentere, sier Helge Markusson.

Gjennombrudd

Både Sirkus Eliassen, som nylig vant Spellemann pris for årets hit "Æ vil bare dans", og Violet Road har spilt på Døgnvill før. Døgnvill-festivalsjef Hogne Rundberg og hans tre brødre (pluss vokalist Kjetil Holmstad-Solberg) sto på scenen på Døgnvill vinter i mars 2012.

Markusson tror Døgnvill har hatt sitt å si for det nasjonale gjennombruddet som begge har fått.

- Vi har i løpet av årene opparbeidet oss et solid og godt rykte for å bidra til å løfte nordnorske artister opp til nye høyder. I 2011 var det Døgnvill som booka Sirkus Eliassen til sin aller første jobb utenfor Bodø. Og ja, selvfølgelig har vi hatt Violet Road på et tidlig tidspunkt, sier Helge M. Markusson.

Billettsalget i gang

Fra før av er Avicii og Kurt Nilsen klar for årets festival som arrangeres 29.-31. august. Billettsalget har så smått startet og nå vil det gå en måneds tid til neste artistslipp.

Jakten på de store headlinerne er i full gang. - Vi har mange baller i luften og om vi bare skulle fanger ti prosent av dem så kommer dette til å bli en knallfestival. Vi har mye spennende på gang og vi har gått veldig bredt ut. Vi skal booke artister folk har hørt om og så er det viktig at artistene ikke blir for lik hverandre, avslutter Markusson.

Violet Road skal for øvrig spille på NRK-talkshowet til Anne Lindmo, "Lindmo" i kveld. Det vil si - sendingen er i kveld. Selve programmet går på NRK 1 lørdag kveld.