I disse dager foregår filmatiseringen av Jorun Thørrings krimbok, «Glassdukkene», i Tromsø. Filmen har skuespillere som Stig Henrik Hoff og Lena Kristin Ellingsen på rollelisten, mens store navn som regissør Nils Gaup og filmfotograf Peter Mokrosinski befinner seg bak kamera.

Flere baller i lufta

Der bidrar også tromsømannen Arthur Arnesen, som har fått oppgaven som stillfotograf og second unit, som filmfotograf, i storproduksjonen med et budsjett på 45 millioner kroner.

– Jeg både kjenner og har jobbet med Nils og Peter fra før, så det var slik jeg fikk jobben, forklarer Arnesen.

Innspillingen foregår kun over 25 dager. I rundt ti av disse blir 34-åringen å finne på filmsettet, med arbeidsoppgaver som byr på en rekke utfordringer.

– Tidligere denne uka var vi blant annet og filmet på ferga fra Lyngseidet til Olderdalen, der en scene i filmen foregår. Da ble jeg sendt ut i en liten båt ved siden av for å filme ferga, noe som var utfordrende med tanke på å få stabile bilder, forklarer han.

I tillegg til å delta på selve filmingen av «Glassdukkene», har tromsømannen en rekke andre oppgaver.

– Jeg tar alle bildene som skal brukes på promoteringsplakatene til filmen, samt at jeg skal lage videoinnholdet til en nettside som er med i filmen. Dessuten skal jeg dokumentere det som foregår på filmsettet, forklarer Arnesen.

– Dette kan bli stort

Dette er ikke første gang han har en slik rolle i en filmproduksjon. Tidligere har han blant annet bidratt til «Død snø» og TV-serien «Hjerterått», samt to produksjoner i utlandet. «Glassdukkene» tror imidlertid Arnesen blir å overgå disse produksjonene.

– Dette kan bli stort, også i internasjonal målestokk. Nordisk krim er veldig populært for tiden, også i utlandet. Det er allerede bestemt at det skal spilles inn ytterligere to filmer av denne krimserien neste sommer og høst, så dette kan fort bli en ny «Varg Veum» eller «Wallander», spår 34-åringen.

Det han har sett av innspillingen så langt, mener han nemlig lover svært godt.

– Det er en ganske intens og veldig velorganisert filminnspilling, der mange av de samme folkene som har vært med i store krimproduksjoner er bak kamera, forklarer han.

Arnesen har fått beskjed om at han også inngår i innspillingsplanen av de to neste filmene basert på Jorun Thørrings krimbøker.

TRAVEL MANN: Arthur Arnesen har flere baller i lufta. I tillegg til spillefilm, har 34-åringen brukt mye tid på reklamefilmer og dokumentarfilmer den siste tiden. Det blir det også mer av i tiden fremover. Foto: Tom Benjaminsen