Kongsbakken stiller i en egen liga når det gjelder revy. Med yrende skuespillere fra dramalinjen og band bestående av byens mest talentfulle unge musikere, ligger alt til rette for en fantastisk kveld. Jeg lar meg likevel stadig overraske over nøyaktig hvor bra de får dette til.

Fabelaktige aktører

Styrken til årets revy ligger i aktørene. Lidenskapen for revy skinner gjennom hver en pore. Jeg tror vi kan vente store ting fra mange av dem som står på scenen denne uken. Kanskje aller mest fra Fredrik Hektoen og Nikolai Figenschau, som tidvis stjeler showet. Hektoen er uten tvil den beste aktøren jeg har fått gleden av å oppleve på en revy, mens Figenschaus mimikk og timing gjør at han nesten ikke trenger å åpne munnen. Man ler fra det sekundet han kommer på scenen. Tospannet er i seg selv mer verdt enn inngangsbilletten.

Bildespesial: Se bilder fra forestillingen!

Perfekt

En av de andre styrkene til Bragiaden 2013 ligger i utvalget av revynummer. De holder høy kvalitet i alle sketsjene. Det er ingen som er dårlige, bare noen som er morsommere enn andre. Sangene med tilhørende koreografi er alle fantastiske, men spesielt «God Tur Hjem» om asylbarna som sendes ut av landet og norske kvinner på sydentur i «Ut På Tur» er helt på høyde med de aller beste jeg har sett. Den litt mer alvorlige «Krisetider» viser virkelig at aktørene kan mer enn å bare spille. Det hjelper selvsagt også at bandet er fantastisk. Alle revyer bør ha en blåserrekke!

God miks

Bragiaden tør der andre revyer feiger ut. Det er en herlig miks av aktuelle nyhetssaker, "Romeo og??" om Roger Ingebrigtsen-saken, og «Eldrebølgen» om sykehjemsmat treffer så det ljomer, og absurditeter. «Baby baby», «Et pinlig møte» og «Hjemme alene» oser av kreativitet og gode skribenter bak. Jeg har faktisk ingenting å pirke på.

Bragiaden 2013 er noe du bare må se og oppleve!

Er du enig med vår anmelder? Si din mening i debatten!