Venus Palermos video hvor hun viser hvordan man sminker seg til å se ut som en dukke har blitt sett av nærmer 1,9 millioner seere på YouTube. Foto: VenusAngelic

– Dette er åpenbart en seksualisering av unge jenter gjennom det å sminke seg og kle seg på denne dukkeaktige og forførende måten. Dette kan være ganske problematisk, sier professor i psykologi ved Universitetet i Tromsø, Willy Tore Mørch til Dagbladet.

Mørk reagerer på 15 år gamle Venus Palermo, som har blitt en farsott på YouTube under navnet Venus Angelic.

Italieneren kopierer utseende til en dukke, blant annet ved hjelp av mye sminke og linser som gir henne glassaktige øyne.

– Det å flykte fra det naturlige og inn i et seksualisert utseende vil kunne ødelegge eller skade det reelle selvbildet. Etter en stund med slik opptreden kan det bli stor avstand mellom det naturlige og det kunstige selvbildet, sier han til avisen og fortsetter.

– Slike farsotter kan utvikle seg på et veldig smalt område, det ser vi på nettet mange ganger. De får utvikle seg uten at voksensamfunnet får en sjanse til å gripe inn og bremse opp. Det får leve sitt eget liv i det skjulte i lange perioder før oppmerksomheten rettes mot det, noe som kanskje skjer nå når mediene skriver om det,

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Palermos mor er, ifølge Dagbladet, positiv til datteras stilvalg.

– Jeg har ingen problemer med det, fjeset hennes ligner allerede på ei dukke og hvis hun liker stilen er det greit for meg.

Hva synes du om trenden? Si din mening i debatten!