Markedssjef for Døgnvill, Helge Markusson, mener Døgnvill har funnet en god miks ved at den ordinære festivalen har fri aldersgrense, mens Døgnvill Vinter er beregnet på de over 18 år. Foto: Lars Marius Matre

- Det er veldig mange ungdommer som dukker opp full på Døgnvill. Dette er ikke spesielt bra og disse bør bli kastet ut, sier Lisa Finland, som skal jobbe som frivillig på festivalen.

Hun og venninnen Karoline Sivertsen mener festivalen bør følge samme praksis som de fleste andre festivaler, nemlig å innføre 18 års aldersgrense.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Markedssjef for Døgnvill, Helge Markusson, legger ikke skjul på at flere mindreårige var synlig beruset under fjorårets festival. Han ønsker likevel ikke å forby unge fra festivalen.

- Vi mener at det er viktig at ungdom under 18 år får oppleve Døgnvillfestivalen, og planen vår er at det skal de få lov til. Klart at det er noen ungdommer som er beruset, men vi prøver så godt et lar seg gjøre å få sendt disse ut. Det var ca. 80-90 som ble sendt ut i fjor, noe som er svært lite når man tenker hvor stor festivalen er, forklarer Markusson overfor Tromsøpuls.

- Et litt annet tilbud

Til tross for at Døgnvillfestivalen altså ønsker å være et tilbud til alle, så arrangørene seg nødt til å sette opp aldersgrensen da Døgnvill Vinter gikk av stabelen i slutten av mars.

- Vi ønsket å lage en fest for de over 18 år, et litt annet tilbud enn det vi tilbyr ved Døgnvillfestivalen på høsten. Det kan man også se på artistutvalget, ved for eksempel Sivert Høyem og Elton John, begrunner Markusson.

Erik Klausen (16) er av en litt annen oppfatning enn Døgnvills markedsleder.

- Jeg syns det er unødvendig. Greit nok at jeg ikke er den største Elton John-tilhengeren, men jeg synes det er litt kjedelig ikke å få oppleve en så kjent person.

LMFAO og Turboneger

Når Døgnvillfestivalen igjen går av stablen til høsten er det som vanlig fri aldersgrense, ettersom ungdommer en del av målgruppa til festivalen.

- Vi viser at vi har en bred målgruppe med at vi nylig fikk tak i LMFAO, noe som viser at vi prioriterer ungdommen også. Det var også tanken med Pendulum i fjor. I tillegg er det ventet at vi får tak i flere verdenskjente artister som vi er i forhandlinger med, forteller Markusson, uten å ville fortelle hvilke artister det er snakk om.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen

- Det er konfidensielt, sier Markusson med et lurt smil, før han skyter inn at Turboneger også treffer målgruppa til ungdom, selv om gruppa begynner å bli gamle.

Klausen håper at Lemaitre og BreakBot blir å se på scenen til høsten.

- Ja, de er litt “underdogs”, det hadde vært kult om Døgnvill hadde fått tak i disse.

Fra venstre: Karoline Sivertsen (16) og Lisa Finland (18). Foto: Lars Marius Matre
Erik Klausen (16) mener Døgnvill Vinter burde vært for alle. Foto: Lars Marius Matre