TROMSØ/OSLO: – Akkurat nå sitter jeg på Karl Johan og tar meg ei kald pils. Jeg har sunget i to dager nå, sier Andresen på telefon fra Oslo tirsdag kveld.

22-åringen er mest kjent for sin fremtreden i Nrk-serien «Yttersia», men også som Kystpartiets ordførerkandidat i 2015.

– Jeg er sikker på at folk kommer til å fortsette og kalle meg «Yttersia»-Kristian, men jeg håper å bli kjent for det jeg elsker å gjøre – å spille musikk. Jeg kan mer enn å bare banne og sløye fisk!

Les også: "Yttersia"-Kristian om sitt ordførerkandidatur: - Jeg ble passelig sjokkert

Guttedrømmen

Albumet spilles inn hos Phat Cat Studios i Oslo, samme studio som blant annet Ylvis, Jarle Bernhoft, og Motorhead har brukt. Med seg har han et par kompiser fra «yttersia», samt noen musikere som bor sørpå.

– Det er ett av Norges beste studio, så jeg er absolutt i de beste hender her. I tillegg har jeg noen vanvittige flinke musikere med meg.

Andresen forteller at dette er en drøm han har hatt siden han var guttunge.

– Helt siden jeg var liten og så på MGP, har jeg drømt om dette. Jeg lever etter mottoet om at man bare lever en gang, og at man må gjøre det man vil. Gjør jeg ikke dette, kommer jeg til å angre, sier han.

Les også: Sammenligner røykeloven med andre verdenskrig

Vil overraske

Andresen skriver både tekster og melodier selv. Han tror folk kommer til å bli overrasket når de hører musikken hans.

– Jeg tror folk kommer til å bli sjokkert når de hører musikken, for det er ikke akkurat slik de er vant til å høre meg. Jeg har virkelig lagt sjela mi i alle låtene, og jeg er ikke bare tøffe Kristian fra «yttersia» lengre. Jeg merket raskt da jeg begynte å skrive at jeg er noe så inni helvetes soft når jeg skriver låter.

22-åringen produserer albumet selv, og kaller musikken for en blanding mellom pop, rock, og ballade. Inspirasjonen henter han fra blant annet Pink Floyd og Bruce Springsteen.

Les også: Måtte gi opp fisket og husbygging etter smertehelvete (krever innlogging)

– Fine jenter her

Andresen og bandet skal fortsette og jobbe med albumet mot høsten, og i oktober kommer første singel. Han legger ikke skjul på at det blir mye reising fram og tilbake.

– Det er så jævla mange fine jenter her sørpå. Jeg blir helt gal! Jeg har derfor måtte passet på munnen min noen ganger. De er ikke helt vant til nordnorske strofer her nede.

Han regner med at albumet slippes i april til neste år.

– Dette er bare en hobby, men hvis noen faktisk vil høre på dette, blir det kanskje noe annet. Min store drøm er jo at det blir til en jobb.