Døgnvill-ledelsen ønsker overfor iTromsø ikke å spesifisere hvor mye av det oppgitte beløpet som er pantsikret gjeld til bankene og hvor mye som er usikrede fordringer eller leverandørgjeld.

Les også: Vil fortsatt støtte festivalen

Men etter det iTromsø kjenner til er den usikrede leverandørgjelden i selskapet så betydelig at den alene har gjort selskapet insolvent.

– Vi ønsker ikke å kommentere tall i media. Av respekt for kreditorene holder vi dialogen om dette direkte med dem, sier Pål Jakobsen, en av gründerne bak Døgnvill.

Aktiv Media, en av selskapets kreditorer, opplyser til iTromsø at Døgnvills gjeld har vist seg å være langt større enn de hadde drømt om.

Les også: Rikingen vil redde Døgnvill

– Det er et formidabelt beløp. Du kan trygt si vi ble kraftig overrasket da vil så størrelsen på gjelden, sier daglig leder Ketil Eilertsen til iTromsø.

Døgnvill jobber nå intensivt for å få det store antallet leverandører til å godta en frivillig akkordløsning på 25 prosent. Selv om svarfristen først utløper mandag 22. oktober, skal mange fordringshavere allerede ha respondert positivt på akkordforslaget — blant disse flere av de større kreditorene.

– Godt over halvparten har svart positivt. Det er veldig gledelig. Så vidt jeg forstår er det ikke vanlig med så rask respons i denne typen saker, sier Pål Jakobsen.

Les også: Hotellbransjen bidrar til å berge Døgnvill

I utgangspunktet er Døgnvill avhengig av at samtlige kreditorer aksepterer det utsendte akkordforslaget.

— Vi har gitt tilbakemelding til Døgnvill om at vi aksepterer en akkord så lenge vi får dokumentasjon på at ingen kreditorer er blitt forfordelt, påpeker Eilertsen i dagens Harstad Tidende.

Les mer om saken i dagens papirutgave av iTromsø!