Mandag kl. 13.00 avgjorde den norske Oscar-komiteen hvilken film som skal representere Norge når filmer skal nomineres i kategorien «beste ikke-engelsk språklige film». Det ble altså filmen «Jeg er din» regissert av Iram Haq, med Amrita Acharia i hovedrollen som alenemoren Mina. - Dette er utrolig stort for både meg og Iram og jeg er så stolt av den jobben vi har gjort. Bare det å spille en av filmene som var kortlistet til å være potensiell kandidat er en ære i seg selv, sier Acharia til iTromsø.

Skamros fra komiteen

Oscar-komiteen hadde blant annet følgende begrunnelser for at nettopp denne filmen ble utvalgt: «Oscar-komiteen opplever JEG ER DIN som svært moden og universell film, en personlig og autentisk film skapt av en kvinnelig regissør og med kvinnelig hovedrolle som bærer filmens personlige uttrykk til fulle», uttaler de i en pressemelding. - Jeg blir helt rørt av alle tilbakemeldingene vi har fått og skjønner nå at det vi har gjort treffer folk på en helt spesiell måte, sier Acharia. - Hvorfor tror du at «Jeg er din» ble valgt ut? - Filmen har vist seg å treffe et internasjonalt publikum, noe som er veldig flott. I tillegg er det jo en veldig modig film som berører viktige temaer i et sammensatt miljø. Derfor er det fint at komiteen har turt å satse på en film som står for seg selv uten pynt og at de tørr å satse på en utypisk film.

Over all forventning

Acharia har bodd i Tromsø store deler av sitt liv hvor hun blant annet gikk dramalinja på Kongsbakken. Etter fullført videregående studerte hun drama i England og fikk deretter en rolle i den prisbelønnede serien, «Game of Thrones». - Hva betyr det for deg og din karriere dersom det viser seg at filmen blir Oscar-nominert? - Jeg har ikke tenkt så langt, jeg hadde ikke akkurat forventet at vi kom til å bli valgt ut. Derfor kan jeg heller ikke spå på hva det kommer til å bety for meg om det skjer, men forhåpentligvis kommer flere dører til å åpne seg, sier Acharia. Acharia nettopp ferdig med innspillingen av Død Snø 2 og befinner seg for tiden Island hvor hun er i møter. - Nå håper jeg at dette kan føre til at flere ønsker å se «Jeg er din» og at jeg kan få enda flere jobber i Norge. Også Tromsø-regissør Erik Skjoldbjærgs film «Pionér» var blant de tre som potensielt kunne representere Norge under utdelingen, i tillegg til filmen «Eventyrland».