Mikhael Paskalev kan vinne prisen som Årets Urørt-artist hos P3. Foto: Solfrid Vartdal

Mikhael Paskalev er en ung fyr med røttene plantet i Ålesund, som har spilt sammen med blant annet Jonas Alaska. I midten av november ble han ukas urørt på P3.

Nå er Paskalev også nominert til årets urørt.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Musikeren spiller popmusikk som grenser mot indie og alternativ country rock. Med sangen «I SPY» fylles høyttalerne med hans mørke røst som legges litt høyere enn den egentlig bør, noe som fungerer helt fantastisk bra.

Han bruker også stemmen på en helt utrolig måte, og i sangen «Susie» legger man ekstra godt merke til brytingen mellom to steder i stemmebåndet.

På de fleste låtene til Paskalev er det han selv som spiller gitar, og selv med enkle grep, gjør det at musikken blir veldig personlig. Han både synger og spiller sårt, men har allikevel en styrke i stemmen som minner om håp.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Som kordamer bruker musikeren stjerneskuddet Jonas Alaska og Billie Van. Når man hører musikken får man følelsen av at disse tre har kjent hverandre lenge, og har et særdeles godt vennskap.

Alt harmonerer når de er sammen, og man kan nesten ikke annet enn å smile når man ser videosnuttene med disse tre sammen.

Foreløpig har Paskalev ingen plateutgivelser, men det kommer til våren.