Det nærmer seg jul, og med høytiden kommer julefestene.

– I stedet for å tone ned festtøyet, skal man tone det opp. Høye hæler er også obligatorisk for å bli festens midtpunkt, sier Mona Abelsen, innehaver av klesbutikken MAS.

– I år er det en del farger som gjelder, gjerne gull eller metalikk.

– Den lille, svarte kjolen går aldri av moten, men man kan godt gå i en kjole med litt farger. Gjerne blå, rød eller andre litt julerelaterte farger, sier moteblogger Cecilia Mari Keinapel.

Må matche

For å komplettere antrekket er tilbehør viktig.

– Smykker, klokke, en liten clutch-veske med plass til de viktigste tingene kan gi det hele et ekstra lite piff. Når man skal kjøpe tilbehør, er det viktig å ha antrekket med seg, slik at man ser hva som passer til, sier Mona Abelsen.

Trange dresser

På Brødrene Johannessen merker de økt pågang når julebordsesongen nå nærmer seg.

– De unge mennene skal ha tettsittende dresser, med smal bukse og spenstige detaljer. For dem som ikke føler for å satse på en så spesiell dress er det mye fint med både striper og ruter, eller man kan gå for en ensfarget dress, sier tekstilkjøpmann på Brødrene Johannessen, Finn Johannessen.

Dressene i jula skal for det meste være i mørke farger. Samtidig råder Johannessen byens menn om å sprite det hele opp med tilbehøret.

– Det er viktig med en stilig skjorte med litt spennende detaljer, for eksempel med skjorter hvor kragen og selve skjorta har forskjellige farger. Ellers er det enorme muligheter med mansjetter, slips og ikke minst sløyfe. Ønsker du virkelig å skille deg ut skaffer du deg en fargerik sløyfe, sier Johannessen.

Line Sørra, Kirsten Nystad, Hanne Solvoll, Mona Abelsen og Birgitte Pettersen på MAS er klare for å style opp menn og kvinner som vil skinne i jula. Foto: PETTER STRØM
MERKER PRESSET: Christian Hjort og Finn Johannessen ved Brødrene Johannessen merker økt pågang når julebordene nærmer seg. Foto: PETTER STRØM
Cecilia Mari Keinapel Foto: PETTER STRØM