Flere elever fra Tromstun skole, samt byråd Jonas Eilertsen og arrangementsgruppa for UKM var samlet for en liten akustisk konsert med Vilde Annie som er en av deltakerne på UKM 2012. Etter denne smakebiten er det nok god grunn til glede seg til uka som starter 5.mars.

Stolt byråd

Jonas Eilertsen sier i sin tale mange fine ord om kulturarrangementet UKM og kulturlivet i Tromsø.

– Jeg er stolt over at Tromsø er en slik kulturby som det er, både med festivaler som Døgnvill og Bukta er det mye som skjer i byen når det gjelder kulturliv.

Han mener også at Tromstun skole er en fin plass å holde et arrangement som UKM, og har god tro på at det blir en vellykket uke.

Aktivitetsfylt uke

Hva som vil foregå under denne uken er blant annet større konserter med Cazadores, Die a Legend og andre store tromsøband, workshopkurs der du blant annet kan delta på låtskriverkurs, fotokurs, gitarkurs, breakdancekurs og mye mer. Elisabet Karlsen, Sissel Mofoss og Stine Bjørvik er med å arrangere dette, og ser fram til årets UKM-uke som er større og bedre enn noen gang.

– Det er en stor mulighet for de lokale talentene som ikke har fått vist seg fram enda, og vi vet at det har hjulpet mange artister tidligere, sier jentene som ser fram til den store uken.

Det er mange artister som har skaffet seg større spillejobber etter å ha deltatt på UKM, og arrangørene håper det vil fortsette slik.

– Det blir rett og slett knallbra, legger Sissel Mofoss til.

Vilde Annie skal delta på UKM, og viste på Tromstun skole fram hva hun har å by på. Foto: Tor Farstad