13-åringen drikker seg dritings på første fest etter at hun begynte på ungdomsskolen. Noen barnslige gutter fra samme skole tar slibrige bilder av henne med trusa over hodet mens hun er i koma. Bildene spres på skolen og Sofie blir stemplet hore av medelevene. Bestevenninnene vender henne ryggen og hun får også trøbbel med faren og lærerne. Sofie får en tøff jobb med å slå tilbake og gjenopprette forholdet til omgivelsene. Men ketsjup er ikke et spesielt bra sjekketriks.

Dermed ikke sagt at svenskene gjentar seg selv, selv om både ungdom, foreldre, rus, sex, kjærlighet serveres i relativt usminket form og rett på sak, også i «Hip hop hora». De unge skuespillerne klarer seg bra foran kamera, og filmen har humor tross alvorlige tema.

«Hip hip hora» er en frisk debutfilm, fra en talentfull regissør. Filmen fikk for øvrig nordisk debutant-Amanda i august. Den kommer imidlertid ikke på kino i Norge, men går rett på DVD.

Bonusmaterialet er rikholdig: Kommentarspor, musikkvideo, og slettede scener med regissørens kommentarer om hvorfor, for å nevne noe. Det er interessant å høre hvordan testpublikums reaksjoner fører til at enkeltscener blir droppet.