Det kommer fram under det populære nettstedets årlige kåring «Travellers` choice».

Her kårer turister innenfor diverse kategorier hva de synes er de beste severdighetene. Blant de ti beste museene i Norge ligger Polarmuseet, og er da i selskap med blant annet Troldhaugen Edvard Grieg museum i Bergen, Nasjonalgalleriet og Frammuseet

– Dette er jo utrolig hyggelig. Som oftest er det jo profesjonelle folk som reiser rundt og deler ut priser, men her er det folket selv. Det synes vi er ekstra stas, det er jo de vi tjener på, sier Museumsdirektør Marit Anne Hauan.

Tre gode grunner

Hauan tror det er tre årsaker til museets popularitet blant sine besøkende.

– Bygget er fabelaktig og utstillingene er full av gjenstander som er autentiske og som skaper en nærhet til tiden og samfunnet de kommer fra. I tillegg er de ansatte på museet veldig flinke, sier Hauan.

Hun mener verdien av dette er stor for museet.

– Man kan gjerne bruke mye penger på god markedsføring og den beste reklamen, men til syvende og sist er den beste promoteringen fornøyde folk, sier Hauan.

Fra verst til best

I 2003 ble selfangstutstillingen på polarmuseet kåret til den tredje verste opplevelsen i Skandinavia av turistguiden Lonely Planet. At museet i sin helhet nå får heder og ære er derfor Hauan svært fornøyd med.

– Den forrige kåringen vi var en del av var jo ikke så veldig positiv, da ble vi blant annet kalt barbarisk. Derfor er det flott å få denne anerkjennelsen nå.

Men det er dessverre ingen diplom å oppdrive for den stolte museumsdirektøren.

– Vi får skrive ut anerkjennelsen, ramme den inn og henge den på veggen.