Jazzgitaristen har blant annet blitt nominert til hele seks Grammy Awards og har blant annet spilt sammen med Miles Davis.

Les også: Bo Kaspers Orkester til Tromsø

I forrige uke slapp Nordlysfestivalen Bo Kaspers Orkester til neste års festival. Nå topper de datoen 30. januar med ingen ringere enn jazzgitaristen Mike Stern.

– Han er kjent i hele verden. Han har faktisk sertifisert legendestatus, sier pianist Jan Gunnar Hoff.

Nervøs overlevering

– Det var en stor greie hvor 800 bodøværinger møtte opp til stor applaus, sier pianist Hoff, som lagde et bestillingsverk til Nordland Musikkfestuke i 2006 til Stern.

– Jeg var kjempenervøs når jeg leverte det til han. Det var jo noter og all slags ting. Jeg fryktet at han kom til å foreslå at vi bare skulle spille noen av hans klassikere, men han tok oppgaven seriøst og spurte meg inn imellom om hvordan jeg ville ha ting, sier Hoff.

Men det blir ikke bare verket «MAGMA» under Nordlysfestivalen. Stern skal også kjøre et sett med sine klassikere.

– Han er jo en kjent gitarist som mange har latt seg inspirere av oppover tiden. Han er en fyr som ikke spiller så ofte i Nord-Norge, men han gjør dette fordi han liker musikerne som er med oss, sier Hoff, som referer til Per Mathisen (bass) og Audun Kleive (trommer).

– Vi gjør dette fordi han er så stor i jazzverden og fordi han velger å samarbeide med regionale artister, sier Øyvind Bakkeby Moe, som er festivalsjef for Nordlysfestivalen.

Snart ferdigbooket

Han forteller, etter to slipp, at festivalen så å si er ferdigbooket.

– Det kommer noen store navn innenfor det klassiske og regionale. Vi viser bredden innenfor hvert slipp vi gjør. Programmet er så å si ferdigbooket, sier Moe hemmelighetsfullt.

– 30. januar blir en kjempekveld hvor Bo Kaspers Orkester skal spille etter Mike Stern. Her får publikum en kanonkveld på The Edge, lover Moe.

– Stern er en entertainer med en utadvendt stil. Sist vi spilte i Bodø dro han en Bob Dylan-låt som ekstranummer. Han overrasker alltid med noe ekstra, sier Hoff.