Dette er fjerde gang samarbeidspartnerne inviterer til vårfest, og festivaldirektør Line Fusdahl var veldig fornøyd med at så pass mange tok turen innom.

– Vi er så heldige å ha kontor her, men det er utrolig flott å få vist fram og brukt disse byggene til denne typen arrangement slik at alle kan få gleden av å oppleve det. I dette været tar det seg jo ekstra bra ut. Vi har aldri hatt så bra vær under vårfesten før, så dette blir nok tidenes beste, sier Fusdahl.

– Det har vært en veldig variert meny her i kveld rent musikalsk. Vi var så heldige å få med klarinettkvartetten til Forsvarets Musikkorps, i tillegg til mye spennende fra NOSO.

Utvider åpningstidene

Også Reidar Svare, daglig leder for Bårstua, ser nyttet av å ha litt større arrangement på Skansen. Bårstua har nylig utvidet åpningstidene deres i håp om å lokke flere til Skansen med både lunsjservering og kveldsåpent, og forteller at de vil fortsette å satse på konserter og kulturelle innslag også resten av året.

– Vi er helt avhengig av at bygget brukes til spennende arrangementer. Dette er et sted med mye identitet og historie i veggene, og det å få vist det fram for folk som kanskje ikke har vært her før er veldig viktig. Vi prøver å få til flere spennende ting hos oss nå i sommer, og tar ofte imot forespørsler fra artister som vil bruke vårt intime lokale til konserter, sier Svare.

Ikke ferie enda

For NOSOs del er det ikke helt sommerferiemodus enda. Festspillene i Nord-Norge er rett rundt hjørnet og rett etter ferien er det Nordland Musikkfestuke.

– Vi tar aldri helt ferie, men dette er ikke høysesong for vår del. Det er litt festivaljobber, men for det meste er det plateinnspillinger og litt sideprosjekt på sommerstid, forteller orkestersjef Torunn Reigstad.

– Det er mange her i dag som kanskje ikke er på alle våre konserter til vanlig, og da er det en gylden anledning for vår del til å vise fram litt av det vi holder på med og vise bredden i det vi byr på.