Filmen handler om hunden Bolt som har sitt eget tv-show, hvor han er en hund med superkrefter. I serien skal han sammen med eieren Penny bekjempe den onde doktor Calico. Bolt kjenner ikke til det virkelige hundeliv og tror at alt som skjer på filmsettet er ekte og at han virkelig har superkrefter.

Kidnappes

Når Penny blir kidnappet i tv-serien, tror Bolt at hun er kidnappet på ordentlig. Han prøver å redde henne, men det ender med at han skaller hodet i et vindu og faller avsvimt ned i en pappeske som er full av isopor. Esken blir sendt fra Hollywood til New York, og Bolt må nå reise tilbake til Hollywood for å "redde" Penny. Sammen med katten Mittens og hamsteren Rhino oppdager Bolt at han ikke har superkrefter, og hvordan det vanlige hundeliv er.

Godt fortalt

Disney har etter hvert opparbeidet seg stor erfaring på animasjonsfilmer, og Bolt er den 48. i rekken som de har produsert selv. Filmen har humor som både foreldre og barn vil like. Historien er godt fortalt, og det er hele tiden fremdrift i filmen. Den er høvelig lang med sine 103 minutter, og er en film som vil falle i smak hos de aller fleste.