Da den første filmen i det som etter hvert ble en serie kom, tok den bilaction to steg videre og skapte samtidig nytt liv i rånemiljøet i hjembyen min. Filmen ble en suksess, og stadig flere gutter i alderen 18 til 24 år ble inspirert av filmens oppjålete muskelbiler, og monterte latterlig store spoilere og monstrøse stereoanlegg i sine nedarvede vrak av noen biler. Så bar det utforbakke med to relativt ræva filmer.

Guttefilm

Nå er originalbesetningen tilbake for igjen å få en karriereboost.

La det bare være sagt med en gang: Dersom du ikke liker overflatisk Hollywood-action med fokus på skinnende fargerike muskelbiler, høy fart og mye lyd, er det bare å hoppe glatt over denne filmen. Dette er en guttefilm i ordets rette forstand og det virker mest som om historien er der for at regissør Justin Lin skal ha en unnskyldning for å vise fram så mange fargerike nonstop-biler, tekniske duppeditter og bilkrasj som mulig. På mange måter er det bilene som er hovedpersonene i denne filmen.

Tryneknusing

Vin Diesel er likevel hardtslående tilbake og gjør det han er best til; kjøre bil og knuse tryner. For noe voldsomt til skuespiller, det er han ikke.

Det er for så vidt gjennomgangstrenden i filmen. Samtlige skuespillere virker bare sånn passe engasjerte. Da gjør det ikke tingene bedre at dialogen til tider er direkte latterlig.

Men det betyr ingenting så lenge filmen er underholdende. Og lar du deg underholde av 107 minutter med motorbråk og voldsomme biljakter, er denne filmen noe for deg. Den er bedre enn de to foregående, men originalen er fremdeles mesteren i bilactionsjangeren.