Oter en en av musikerne som har laget en musikkvideo som er verdt å sjekke ut. Foto: Carl Critical

Når MTV sluttet å satse på musikkvideoer og gikk over til realityserier har Internett nå blitt det største mediet for musikkindustrien.

Nettsteder som YouTube og Vimeo har skutt i været for deling av musikkvideoer, noe som er positivt for både profesjonelle og amatørregissører.

I dag er musikkvideoer ekstremt populært, og flere profesjonelle regissører blir brukt av artister som ønsker å vise musikken sin igjennom levende bilder. Blant dem finnes norske, suksessfulle Ray Kay, som blant annet har regissert musikkvideoer for Lady Gaga, Britney Spears og Justin Bieber.

Henger du litt etter på musikkvideofronten? Her er en subjektiv samling over musikkvideoer som er verdt å sjekke ut.

M83 – "Midnight City":

M83 slapp nylig ut albumet "Hurry Up, We"re Dreaming", og musikkvideoen til låten "Midnight City" har blitt lagt godt merke til over hele verden.

Albumet handler mye om barn og drømmer, noe som gjør at musikkvideoen ikke kunne passet bedre til denne fantastiske låten. Videoen er regissert av franske Fleur&Manu og ble offisiell for rundt en måned siden.

Rihanna feat Calvin Harris – "We Found Love":

Rihanna, som nylig gjestet Oslo, har igjennom årene snudd stilen sin helt. Fra å være den rumperistende popjenta fra Barbados, har hun blitt skikkelig tøff i trynet.

Videoen, som viser en kjærlighetshistorie som ender i tragedie (nokså uoriginalt), er fantastisk på flere måter. Settingen, stilen, den mannlige karakteren og selve Rihanna.

Selv ble jeg overrasket over hvor bra dette var, og det ser jeg ikke bort ifra at flere ble. Musikkvideoen er regissert av Melina Matsoukas.

Lykke Li – "Sadness is a blessing":

Tarik Saleh, som regisserte videoen til Lykke Lis låt "I Follow Rivers", har også laget enda et verk til låten "Sadness Is A Blessing".

Skuespiller Stellan Skarsgård har en stor rolle sammen med Lykke Li ,og videoen som bare foregår på en setting, er vanskelig å forstå med mindre man leser imellom linjene. Lykke Li er i alle fall trist, og Tarik fremstiller dette på en enestående måte.

Crystal Castles – "Celestica":

Elektronikaduoen fra Canada kom i fjor ut med albumet "Crystal Castles II". Låten "Celestica", som man kanskje kan betegne som en av de mer roligere låtene på albumet, har selv EthanKath i Crystal Castles og Rob Hawkins regissert musikkvideo til.

Videoen utspiller seg for det meste på en mindre skummel og mer fin gravplass og Alice Glass, vokalist i Crystal Castles ser som vanlig fantastisk ut. Videoen faller også innenfor en veldig typisk Crystal Castles-stil.

Mellowhype – "64":

Hogdy Beats og Left Brain, som er medlem av den berømte rapgjengen OFWGKTA , utgjør duoen MellowHype. "64" er en mørk og nokså aggressiv låt fra albumet "BlackenedWhite", og videoen likeså.

Bibler, joints og djeveløyner gjør videoen skummelt nært satanisk. De har derimot uttalt at de ikke er satanister. Vel, en god video er det uansett, og den er regissert av Matt Alonzo som produserer flere av OFWGKTA sine musikkvideoer.

Oter – "Karusell":

Som de fleste har fått med seg har Tromsørapperen Oter kommet ut med en musikkvideo filmet i selveste Nordens Paris. Videoen har bemerket seg over hele landet, og med mye positiv tilbakemelding blir man stolt over å ha denne talentfulle rapperen i byen.

Videoen fremstiller undergrunnsmiljøet med blant annet dop, galskap og pistoler. Den er fantastisk produsert av disse tromsøværingene, og jeg gleder meg til å høre og se mer ifra Oter. Videoen er regissert Carl Christian Lein Størmer.