Nå skal det vil ikke akkurat påstås at «Alvin og gjengen» fra 2007 var årets største kritikersuksess, langt der ifra, men filmen hadde likevel et ganske bra besøksantall på kino.

Spørsmålet blir om det samme publikum vil vende tilbake for å få med seg ekornene Alvin, Theo og Simon i oppfølgeren «Alvin og gjengen 2» - en film som får originalen til å fortone seg som en fest for øyet.

De dataanimerte og viltre ekornene i The Chipmunks har blitt mega-stjerner, til tross for sine svært irriterende og pipete stemmer. Etter en veldedighetskonsert i Paris havner manager Dave på sykehuset.

Dermed overlater han ansvaret for gruppen til sin fetter Toby, som skal sørge for at gruppen kommer seg på skolen Dave har meldt de på.

Der må The Chipmunks takle utfordringer som å vinne en talentkonkurranse for å opprettholde musikktilbudet hos skolen, en ny jente-ekorn gruppe kalt The Chipettes, og eks-manager Ian Hawkes skumle planer om hevn.

Dette er så gjennomført hjernedød, sukkerspinn underholdning som det er mulig å få det. Det finnes ikke et fnugg av kunstnerisk stolthet bak denne produksjonen – ingen originalitet, ingen sjel og ingen sjarm.

Bare mengder med produktplassering, oppbrukte tilbake-til-highschool Hollywood-klisjeer, elendig skuespill og en historie som er like forutsigbar som neste års kalender.