Til tross for at han nå gir ut sitt sjette album har den 35 år gamle musikeren fra Bjerkvik fortsatt til gode å nå ut til de største massene og det helt store platekjøpende publikum. Det har i flere år vært et mysterium, som forsterkes ytterligere på bakgrunn av hans siste utgivelse «Sidewalk Silhouettes».

Bedre og bedre

Det første inntrykket av platen er likevel noe delt. Flere av de 16 låtene som utgjør albumet har nemlig Vang gitt ut tidligere, noe som ved første gjennomlytting gir en tanke om hvor nødvendig disse nye utgavene er, ettersom de ikke er revolusjonerende annerledes på «Sidewalk Silhouettes». Men etter hvert som platen får gått noen runder i spilleren, og innvilges tid til å sette seg ordentlig, fremstår det hele mer naturlig. Ja, platen fremstår faktisk på grensen til den mest komplette Vang så langt har utgitt. Og det er en prestasjon i seg selv.

Nedstrippet

Produsert av Cato Thomassen, som det siste året tydeligvis har hatt tid til mer enn å spille inn album og turnere sammen med Sivert Høyem. Sammen med Thomassen har Vang valgt en nedstrippet og enkel fremgangsmåte til hver sang. Han nærmest hvisker tekstene noen ganger, og man kan høre de minste detaljene fra hans flotte gitarspill og behagelige melodier. Det fungerer meget godt og det er en stil som kler Vang. Og selv om det jobbes innenfor mindre rammer, og Vangs vokal har sine begrensninger, er hver eneste linje og tone ektefølt og stilfullt gjennomført. En liten godbit av en plate som forhåpentligvis når ut til et større publikum.

Vidar Vang - "Already gone"