For mange er påsken assosiert med krim, enten det er i bokform, på TV eller på kino. I år blir det derimot ingen påskekrim å finne på kinolerretet, men programsjefen ved Aurora Fokus kino tror et ellers godt program veier opp for dette.

– Det er ingen klassiske påskekrim-filmer på lerretet i år, men spenningsfilmen «The Secret In Their Eyes» blir vel det nærmeste vi kommer. Her spiller Julia Roberts en FBI-agent som mister datteren sin og som 13 år etterpå finner nye spor som kan gi svar på hvem morderen var, forteller programsjef David Moen.

Les også: Fem filmer Leonard DiCaprio burde vunnet Oscar for

Pandaer og superhelter

Han vil også trekke fram to andre storfilmer som potensielle suksesser i påsken.

– Påskens store familiefilm blir «Kung Fu Panda 3». De to forrige filmene hadde rundt 5.000 visninger hver i Tromsø, så vi håper på lignende tall i år, sier Moen og fortsetter:

– Den andre store påskefilmen i år er «Batman vs. Superman». Jeg har god tro på at dette kan bli en stor suksess blant de litt eldre, og det blir nok fort den mest besøkte filmen denne påsken, forteller programsjefen.

Se også: Har du noen gang sovnet i kinosalen?

Til slutt vil han trekke fram filmen «Deathgasm», som skiller seg ganske mye ut fra de andre filmene på programmet.

– Man kan vel kalle det en skrekkomedie. Filmen handler om noen ungdommer som starter et metalband og dermed fremkaller dødsguden Aeloth, som truer med å ødelegge universet, forklarer Moen.

Les også: Derfor vil du se John Carew i Tromsø i tiden fremover

Håper på dårlig vær

Tradisjonelt sett er påsken ingen stor kinohøytid, men programsjefen sier været har mye å si for besøkstallene.

– Det er alltid høye besøkstall i høytidene, men påsken skiller seg ikke noe ut fra de andre feriene. Er det dårlig vær, merker vi dog at flere går på kino, så vi får håpe dette er tilfellet i år for kinoens del, sier Moen.

foto
DÅRLIG VÆR: Programsjef David Moen sier at dårlig påskevær hadde vært gunstig for kinotallene, selv om han personlig håper på godt vær. Foto: Therese Larsen Foto: THERESE LARSEN