Øyvind Bakkeby Moe går av som festivalsjef for Nordlysfestivalen.

Det skriver Nordlysfestivalen i en pressemelding.

Les også: Nordlysfestivalen blir større enn noen gang

Neste års festival

Han skal likevel lede arbeidet med gjennomføring av kommende års festival.

– Jeg ønsker å takke styret, rådet, samarbeidspartnere og frivillige av Nordlysfestivalen for gode og utviklende år sammen. Spesiell takk går til de nærmeste kollegaene, og min forgjenger Ulf Jensen som la et fantastisk grunnlag for en av landets mest spennende musikkfestivaler. Og mest av alt ønsker jeg å takke et stort publikum som er glad i musikk og opplevelser av svært forskjellig art, sier Moe i pressemeldingen.

Les også: Truls Svendsen kåret til årets TV-navn

Vanskelig økonomisk situasjon

Videre i pressemeldingen skriver festivalen at de har gjennomgått store omstillinger de siste årene og de roser Moe for å ha ledet prosessen med å snu en svært vanskelig økonomisk situasjon for festivalen.

Les også: Henter superstjerne «hjem» til Tromsø

Synd at Moe slutter

– Nå fokuserer alle i Nordlysfestivalen på en festival med et stort og spennende program vi alle gleder oss til, og ser fram til en spennende prosess for å finne ny festivalsjef, sier styreleder Nordlysfestivalen, Roar Dons, som understreker at han synes det er synd at Moe skal slutte.

Neste års Nordlysfestival går av stabelen 29. januar 2016 og Øyvind Bakkeby Moe fortsetter som festivalsjef frem til 1. mai 2016.

Av pressemeldingen kommer det ikke fram om de har funnet hans arvtaker.