HANSNES: Dansebandfestivalen, som hadde 1.500 besøkende i fjor, øyner ny deltakerrekord om været holder seg, som det gjorde i fjor.

– Jeg gikk hjem i går natt og kjente at det fortsatt var varmt. Jeg la meg og tenkte «Tenk om det blir fantastisk vær i år også», sier Jan Johansen, som sammen med sin kone, Vigdis Johansen, driver festivalen på Hansnes i Karlsøy kommune.

Sola trekker folk

– Jeg pleier å si at jeg forventer 1.000, men om været slår til kan vi godt klare 1.500 personer her ute, sier Johansen, som legger til at de enkelt får flere inn på området.

Noen erfaringer gjør man seg også som festivalarrangør når folkemengdene strømmer til Ringvassøya. Som for eksempel å bestille mer øl i tide.

– I fjor solgte vi 2.500 liter øl og gikk rett og slett tom etter hvert.

– Vi skrev nylig at Buktafestivalen solgte 25.000 liter øl, men det er vel en del flere tilskuere der.

– Det kan se ut som vi selger mer øl enn dem per person, ja, sier Johansen som tror festivalen skal gå med overskudd i år også.

– Jeg tror vi må ha et sted mellom 600–700 for å havne på plussiden. Kommer det 2.000 mennesker kan jeg ta meg en velfortjent reise til Thailand, sier Johansen.

Bredere program

Dans i Karlsøy er kjent for å være en danseband-festival, men det har Jan Johansen forsøkt å gjøre noe med for å treffe alle på yttersida.

– Vi har jo et ønske om å samle alle her ute denne helga, og at det ikke bare skal være for dem som liker danseband. Man kan danse til alt mulig, men jeg tviler på at de yngre går på en dansegalla, sier Johansen, som har fått Top Coat, Steff Nevers, Ingvar Olsen, Rainbow og selvsagt Arctic Band (som han selv spiller i) til å stille fra scenekanten.

– «Idol»-Ingvar vant jo fordi flesteparten av Norges befolkning stemte på ham. I tillegg er han flink og har en særegen stemme. Han har en greie som gjør at folk liker ham. Ellers har jeg hørt gjetord om liveopptredene til Steff Nevers.

American gospel

I tillegg trekker den umåtelig populære gudstjenesten på lørdag formiddag mye folk.

– Sogneprest Bjørn Lian leder den, og han er veldig glad i musikk. Det blir litt sånn american gospel-stil over det hele med mye fart og spenning, samtidig som vi ikke tar bort det guddommelige.

foto
KLART: Her skal danseglade nordlendinger møtes i helga. Dette bildet er fra fjorårets festival. Foto: Ronald Johansen