Peter Klaven (Paul Rudd) har en god jobb som eiendomsmegler, flott leilighet og skal gifte seg med den vakre og sjarmerende Zooey (Rashida Jones). Kort sagt; han har det meste. Bortsett fra en bestekamerat som kan være forlover. Faktisk har ikke Peter en eneste bestekamerat, så da Zooey gjør han oppmerksom på dette starter han letingen etter en som kan være både bestekamerat og forlover i det kommende bryllupet.

Noer som skal vise seg å være vanskelig da Peter alltid har kommet best overens med jenter, har ingen interesse av poker eller sport og har «Chocolat» og «The Devil Wears Prada» som favorittfilmer.

Guttedater

Etter en rekke humoristiske, men mislykkede guttedater møter han ved en tilfeldighet Sydney Fife (Jason Segel) på en visning. Sydney er ganske så forskjellig fra Peter. Han digger piker, vin og sang tilværelsen sin, oppfører seg litt som om han var 20 år fremdeles og virker å ta det meste med et smil, litt sjarm og mye humor. Til tross for at de er to ganske så forskjellige individer, treffer de tonen seg imellom ganske fort. Derfra tar det ikke lang tid før Peter og Sydney begynner å henge ut sammen, drikke øl, prate om kvinner og oppføre seg som to bestekompiser gjerne gjør. Spørsmålet er om dette vil få ringvirkninger for Peters liv utover det han hadde sett for seg.

God kjemi

Både Rudd og Segel glitrer i hovedrollene i denne svært morsomme komedien. Begge har tidligere spilt i flere komedier i samme sjanger, og har blant annet tidligere spilt mot hverandre i filmer som «Knocked Up» og «The 40-Year Old Virgin». «I Love You, Man» er laget litt over samme lest med mye fysisk komikk, prompe-humor og grove historier.

Likevel mener jeg at denne filmen skiller seg litt ut fra de ovennevnte, og er nok en av de beste filmene innen denne sjangeren – mye på grunn av samspillet mellom Rudd og Segel, men også takket være god dialog, vittige observasjoner og en enkel, men medrivende historie. Selv brøt jeg ut i god latter opptil flere ganger under filmen, småhumret meg gjennom store deler av resten av filmen og forlot salen med et stort smil. «I Love You, Man» er en av årets hittil morsomste filmer, og kan anbefales både kjærester og kompisgjenger.

Tord Olander Pedersen

GLITRER: Både Paul Rudd og Jason Segel glitrer i hovedrollene i denne svært morsomme komedien, mener "Tromsø"s anmelder..