Vi møter Ruben i det han kommer rett fra hovedscenen på Rakettnatt, og er på vei inn backstage. Til tross for at artisten har gitt mye energi foran de tusenvis av menneskene som har møtt opp, trenger han ikke en pause før han slår seg ned for en prat. Artisten tar oss med til sitt backstagerom hvor det er strødd klær utover gulvet.

– Det er litt rotete her, men vi har kontroll i rotet og vet hvor alt befinner seg, forteller han, før han setter seg ned i en lenestol.

Den nordnorske artisten har tatt Norge med storm med sanger som «Lay by me» og «Walls» i 2018, men til tross for dette er det hans første gang på Rakettnatt.

– Jeg måler suksessraten etter hvor mange som gråter i publikum. I dag var det seks personer. Det blir poeng, forteller Ruben.

SMAKEBIT: På vei til backstagerommet, tok Ruben seg litt frukt. Foto: Steffen Todal Lykseth

Mest nervøs i Nord-Norge

Ruben Markussen som han egentlig heter, kommer opprinnelig fra Bjarkøy i Troms. Selv om han kommer fra Nord-Norge, hadde han ikke hørt om Rakettnatt før han flyttet til Oslo og begynte med musikk.

– Hvordan er nervene når man opptrer på en så stor festival?

– Jeg blir alltid mer nervøs når jeg spiller i Nord-Norge fordi det er på hjemmebane. Også vet jeg at folk i Nord-Norge er veldig ærlige, forteller artisten og tar en slurk fra vannflaska på bordet.

Til tross for at nervene har blitt roligere etter flere år i bransjen, er han fortsatt nervøs hver gang han kommer ut på scenen.

– Før kastet jeg nesten opp, nå bruker jeg det nesten som et kick, forteller Ruben.

– Digg å ikke kjøpe selv

I 2018 slapp Ruben «Lay by me», som har over 140 millioner avspillinger på Spotify.

– Du har blitt veldig stor i Norge. Synes du det var litt rart at Rakettnatt ikke har spurt deg før?

– Jeg har ikke forventet det. Det jeg synes er så gøy med å komme hit i år, er at jeg hadde noe å se fram til. Nå vet jeg hvor gøy det er å være her. Jeg forventer ingenting.

– Nå er vi jo backstage. Hva er det viktig at du har her?

– Jeg har ikke oppdatert raideren min på lenge. Det viktigste er te og honning for å varme opp stemmen, forteller stjernen.

Men ikke nok med det, stjernen må også ha kjeksene «Cartoons» som mange er kjent med fra barndommen. Hvitvin og øl er også på lista.

– En stund hadde jeg flaxlodd på lista, for det var digg å ikke kjøpe det inn selv, sier Ruben og smiler.

– Hvis du bare fikk velge en ting backstage, hva ville det vært?

– Hvis jeg skulle brydd meg om jobben hadde det vært te og honning. Hadde jeg ikke gjort det, tror jeg en flaske vin hadde vært hyggelig til etter man er ferdig på scenen.

FAVORITTKJEKSEN: Av søtsaker er det «Cartoons» kjeks og firkløver som er på lista til Ruben. Foto: Steffen Todal Lykseth

– Rapet på scenen

Ruben forteller at hvitvinen som er på lista, er kun til nytelse etter konsertene er ferdig.

– Da jeg startet som artist, tok jeg ofte en eller to øl før jeg gikk på scenen. Det endte med at jeg sto der og rapet under sangene. Det gjorde at jeg glemte tekster og ikke klarte å fokusere på tekster. Nå er det bare te før gig.

Ruben legger ikke skjul på at det skal bli deilig å slappe av litt, men det blir ikke lenge. Stjerna skal videre til Bardufoss for å rekke et fly.

– Rakettnatt var siste sommerfestival. Det er sykt deilig at dette ble siste siden jeg hadde gledet meg så lenge å spille her.