Pandemien satte en stopper for Norges to omreisende sirkus, Sirkus Agora og Sirkus Arnardo. I fjor var de imidlertid tilbake på veiene, og nå er det duket for nok en runde i manesjen.

Torsdag kommer Cirkus Agora til Tromsø med sin nye forestilling, som de spilte for fulle hus i Bergen tidligere i sommer. Siden fjoråret har sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal, som startet Agora i 1989, kjøpt inn nytt telt.

Med seg til Tromsø har han blant annet den ukrainske muskelmannen Denis Ilchenko, som kaster bilhjul, bøyer jernstenger og blir kjørt over av en bil, samt den norske luftakrobaten Helen Breivik, som er utdannet ved sirkusskolen Balance i Bergen, som ble startet av Smørdals egne barn, Jeanette og Jasmin.

HENGER I SILKE: Den norske luftakrobaten Helene Breivik i aksjon. Foto: Crikus Agora

I tillegg lover han hundeshow, luftakrobatikk, ponnidressur og en av Europas aller fremste klovner, Mathieu Dallant fra Frankrike.

Sirkuset vil stå på Mandelasletta fra torsdag til og med søndag, med forestillinger klokken 18.30 torsdag og fredag, og klokken 14.00 og 17.00 på lørdag og søndag.