Kan man foreslå at en revy kutter et nummer? I så fall mener jeg at nummeret «Bearnaisetrygd» strykes fra programmet i de neste revyene. Det var simpelthen ikke særlig morsomt å høre 15-16-åringer prøve å fleipe om barnefødsler, luksushorer i Thailand og trygd. Helt ærlig – dere har ikke hår nok på brystet til det.

Høyt nivå

Så, da er den pripne delen av anmeldelsen avklart, da kan vi overgå til det morsomme.

Årets Barfotrevy – som har fått de hip-hop-klingende tilnavnet «Kickin» it Old Skool" – holder et høyt nivå på både tekster, musikk og dans.

Ungdommene har klart å bruke sine talenter på de rette stedene, og det merkes at de har øvd godt – og ikke minst lenge. Om man bortser fra noen ørsmå feilskjær innimellom er det både tight og tøft.

BILDESPESIAL: Se bilder fra revyen

Det merkes at spesielt tekstene har vært viktige når revyen er snekret sammen. Det er brodd, vidd og humor – og enkelte av numrene får meg og resten av publikum til å skoggerle.

Spesielt andre akt er ravende morsom, og her finner vi også mine to favoritter; «Pillegrimmer» – en lysende sketsj med det gamle dataspillet Pac-Man i hovedrollen, samt «Màrèrìttà» – med de dårlige drømmene til politimester Truls Fyhn som tema. Jeg skal ikke avsløre poengene i disse to sketsjene, men de er ene og alene verdt et besøk på Langnes.

Stor spennvidde

Barfotrevyen har sydd sammen et program som har stor spennvidde. Fra klassisk slapstick-humor med Tjostolf Moland og Joshua French, til intrikate sang– og dansenummer.

«Engler i lær» er et eksempel på det siste. Det er godt koreografert, det er trøkk i sangen, og skuespillerne klarer å ta ut svingene nok til at det skal svinge?

Se flere revysketsjer i vår Tromsølatter-seksjon!

Det jeg har å utsette på årets revy er den får en litt treg start.

Etter det spenstige åpningsnummeret – som legger liste ganske høyt – dabber det av, og revygjengen klarer ikke helt å hente seg inn igjen før et stykke ut i andre akt.

Det er et par kule nummer i første, men det er ikke like artig som i andre.

Kanskje klarer ungdommene på scenen å stramme opp tempo og engasjement i de neste forestillingene, og klarer de det blir årets Barfotrevy en skikkelig høydare.