Bella Swan er tilbake på skolen sammen med vampyren Edward Cullen, og blir umiddelbart møtt av den jordnære, muntre indianeren Jacob Black, til Edwards store ergrelse. Noen dager etter må familien Cullen, inkludert Edward, reise, fordi de står i fare for å bli avslørt som vampyrer, og etterlater Bella i dyp kjærlighetssorg og depresjon. Hun finner ut at den eneste måten å unslippe marerittene på er å finne på ting med Jacob, indianeren. Men etter hvert forandrer også han seg. Hva har skjedd? Hvorfor er han så fjern mot henne? Og hvorfor har han begynt å henge med Sam og gjengen hans, som han har kritisert hele tiden?

I mine øyne egner ikke New Moon seg for filmatisering. Den er rett og slett for kjedelig. Men boka skal vel kanskje ikke klandres; det vet ikke jeg noe om. Jeg for min del legger mesteparten av skylda på regissør Chris Weitz: Lange, utstrakte dialoger med mange repetisjoner, med korte innslag av sanseløs vold. Begynnelsen var blant annet altfor lang. Det er altfor mange bilder av Bella som våkner kaldsvettende, eller sitter og stirrer tomt framfor seg. På toppen av det hele prøver de å løfte stemningen ved hjelp av tørre vitser i ny og ne.

På den annen side skal det nevnes at gode skuespillerprestasjonene til Taylor Lautner (Jacob) (i alle fall til regissør Chris Weitz bestemmer seg til å fokusere primært på six-packen hans) og Michael Sheen (Aro) løfter filmen et ørlite hakk, mens for eksempel Robert Pattinson (Edward) virker kjedet og likegyldig. Filmen for øvrig er full av labre spesialeffekter og lite interessant filming. Dette er et klassisk eksempel på en film som fokuserer mer på skuespillerne enn på selve plotet.

Alt i alt, Filmen er for langdryg. Altfor mye av det samme bare gjentar og gjentar seg, og er alt i alt lite spennende. Det skal kanskje tas i betraktning at dette er en film som tydelig er laget primært for jenter, og at det kanskje er litt mer deres ”stil”, men det eneste de antakelig konsentrerer seg om uansett, er at de får se Lautner og Pattinson uten skjorte. Dette er, uansett hvor mange halvnakne varulver, man får se, ikke noen god film.