– Vi har hatt den nest beste kinopåsken siden 2009, sier en glad og overrasket kinosjef Frank Bakkemo.

Tidlig mandag var tallene labre: Kun 3.551 personer hadde besøkt kinoen.

– Men så ble det full rulle utover mandagen, og vi endte opp med 4.459 besøkende og ei samlet brutto omsetning på vel en halv million kroner. Det er kun fjorårets påske, med «Furious 7», som har vært bedre, og i år hadde vi bare 164 færre besøkende enn den gang, forteller Bakkemo.

Heldig med været

Ifølge kinosjefen vet man av erfaring at det kommer mange folk den siste dagen i påskeferien, da folk er kommet hjem fra hyttene eller er lei av ski og brettspill og ønsker å finne på noe annet.

– Men at det skulle gå såpass mange billetter utover kvelden, er likevel en veldig gledelig overraskelse. Jeg tror mye av det skyldes været – vi er jo en bransje som er veldig følsom for vær. Skjærtorsdag var desidert den dårligste dagen vår. Da var det nydelig påskevær i hele Norge, og det ser man på tallene fra alle landets kinoer. Mandag var det imidlertid et vær som passet folk å dra på kino, og det merket vi, forklarer Bakkemo.

Lar seg ikke skremme

Det var dog ikke bare været som virket inn på det positive resultatet.

– Mandagen bærer preg av å ha vært en skikkelig familiedag. Familiefilmer som vi har hatt en stund på programmet, og som ikke har gått så godt, var plutselig utsolgt. Det kom litt brått på, sier kinosjefen.

Ellers var det «Batman v Superman: Dawn of Justice» og «Kung Fu Panda 3» som gikk best i løpet av ferien.

– Så publikum lot seg ikke skremme av iTromsøs slakt av Snyders superhelter?

– Haha! Nei, overhodet ikke. Den filmen har virkelig fått det til å skrike fra det ene ytterpunktet til det andre, men det virker som folk vil bedømme den selv, svarer Bakkemo, og fortsetter:

– Det er jo litt morsomt. Jeg husker at det var en film for en tre-fire år siden som kun høstet enere, og publikum strømmet til også der.

Flere storfilmer på tur

Med påsken unnagjort ser kinosjefen fram til våren og sensommeren.

– Nå kommer den ene storfilmen etter den andre. Den første er «Captain America: Civil War», som kommer i slutten av april. Så kommer familiefilmen «Angry Birds» i midten av mai og den nye «X-men»-filmen i slutten av mai.

– Så blir det litt halvlunkent fram til juli. Men da er det premierer på «Independence Day 2», «Istid 5», «Star Trek Beyond», «Ghost Busters» og «Suicide Squad». Det er en del oppfølgere, men jeg utelukker ikke at 2016 kommer til å slå 2015 som var et år bransjen hadde ventet på. Det blir selvfølgelig kvalifisert gjetting, men jeg ville ikke blitt overrasket, sier Bakkemo.