Lille Nim (Abigail Breslin) lever på en sydhavsøy sammen med forskerpappa (Morgan Griffin) og omgitt av eksotiske dyr. Der har hun bodd siden hennes forskermamma ble slukt av en hval. Nim er sterkt knyttet til sin pappa, men også til sin helt fra bøkene, Alex Rover, verdens største eventyrer. En dag blir faren borte under et uvær, og øya blir "funnet" av turister. Nim søker hjelp og skriver e-post til Alex Rover. Og hun får svar. Men det er den livredde forfatteren Alexandra Rover (Jodie Foster), hun som står bak den modige skikkelsen, som svarer.

Dette er en eventyrfilm med masse kjente og kjære ingredienser. Her er den vakre øde øya, her er den morløse jenta og her er forfatteren som lever sitt liv på to ulike måter – en i bøkene og en annen i det virkelige livet.

Mye ligger til rette for at filmen skal bli vellykket. Importøren har til og med tatt seg bryderiet med å dubbe den på norsk, slik at ikke undertekster skal bli en hindring for de yngste i salen.

Men vi har ikke noen god tradisjon med å dubbe filmer i Norge. Det funker ikke særlig bra her heller. Rett og slett fordi det blir mange vanskelige ord (som oseanograf, som naturvitenskap, som planteplankton og flere ord) som likevel blir en hindring for at de yngste i salen skal få det med seg.

Filmen har også parallellhandling i flere rom på samme tid. Heller ikke det er like enkelt å få med seg. Jodie Fosters nevroser blir ikke like enkelt å skjønne.

Lille Nim i Abigail Breslins skikkelse gjør en god jobb i sin rolle. Det samme gjør Jodie Foster. det er forresten godt å se at "unge" stjerner også kan bli middelaldrende. Men en del av sidefigurene blir mer eller mindre karikaturer – noe som ikke funker. Totalt faller denne familiefilmen gjennom.

Selv om flotte strender, snille mennesker og eksotiske dyr er attraktivt nok – også på lerretet.