Vi gutta sto på sidelinjen og bivånet spetakkelet rundt de to store jentefilmene i fjor med fascinasjon og gru. Fascinasjon fordi vi lurte på hva i alle dager alt styret egentlig handlet om. Gru fordi vi visste at mange av oss med tid og stunder ville bli overtalt til å se disse filmene sammen med våre bedre halvdeler. Jeg lot meg overtale, og sovnet under "Sex and the City". "Mamma Mia"-hysteriet skjønte jeg heller ikke stort av etter å ha sett filmen.

Filmen "Han er faktisk ikke interessert" henvender seg til noe av det samme publikummet, men her er det mer å hente for oss menn. Og det har ikke bare sammenheng med den forføreriske rollen til Scarlett Johansson.

Minefelt

Romantiske komedier kan iblant være et skikkelig minefelt for en regissør å gi seg i kast med. Faren for at komedien forsvinner i en supperomantisk havtåke med platt komikk er stor. Se bare på Ashton Kutchers bidrag til sjangeren.

Fremdeles har ingen klart å toppe "Fire bryllup og en gravferd" som bød på en akkurat passe dose romantikk og komikk. Det til tross for at det er hele 15 år siden den kom. Det er helt tydelig at regissør Ken Kwapis benytter seg av samme lesten med "Han er faktisk ikke interessert". Og det lykkes svært godt.

Naiv kjærlighetsjakt

"Han er faktisk ikke interessert" handler om en rekke par og engstelig enslige, løst knyttet sammen gjennom deres trøblete kjærlighetsliv. Filmen tar for seg en rekke historier, der Gigis dating-eskapader er den mest fornøyelige.

Gigi, spilt av Ginnifer Goodwin, vil mer enn noe annet ha en mann å dele livet med. Hennes naive, og til tider maniske, kjærlighetsjakt, går som en rød tråd gjennom filmen.

Goodwin tok steget opp blant Hollywoods unge A-liste-skuespillere som Johnny Cashs kone i "Walk the Line". Og til tross for et stjernespekket ensemble, med erfarne skuespillere som Jennifer Aniston, Drew Barrymore og Jennifer Connelly, er det Goodwin som kroner filmen. Det er godt gjort når hun i bunn og grunn kun spiller ut stereotypen på en hysterisk kvinne som vil ha seg en mann.

De andre skuespillerne gjør også svært hederlige roller. Det inkluderer Ben Affleck som etter gjennombruddet med "Good Will Hunting", har gjort en rekke tvilsomme prestasjoner på filmlerretet.

Feel-good

Dette er en film som trygt kan anbefales selv til dem som får frysninger på ryggen når en film kategoriseres som en romantisk komedie. Romantikken er ikke påtrengende, og komedien er faktisk morsom.

Vel blir filmen litt langdryg mot slutten og komikken ofres til fordel for romantikken. Men alt i alt er dette en feel-good-film som kan anbefales til alle som har opplevd knute på kjærlighetstråden.