foto
sykt lykkelig Foto: PRESSE

Regissør Sewitsky går en svært interessant tid i møte.

Først er hun aktuell med sin langfilmdebut, «Sykt lykkelig», deretter er hun co-regissør på NRK-serien «Koselig med peis» som kommer i 2011, før hun igjen er aktuell med nok en spillefilm i februar 2011; ungdomsfilmen «Jørgen + Anne = Sant», basert på boken med samme navn av Vigdis Hjort.

For hennes del håper jeg hun lykkes bedre med både neste film og TV-serien enn hun gjør med «Sykt lykkelig».

Evig positiv

For evig positive Kaja (Agnes Kittelsen) er familien det viktigste i verden, til tross for at hun har en mann, Eirik (Joachim Rafaelsen), som ikke vil ha sex med henne, og som prioriterer jakt foran familieliv.

Da et nytt par, Elisabeth (Maibritt Saerens) og Sigve (Henrik Rafaelsen), flytter inn i nabohuset kommer hun i kontakt med følelser hun har undertrykt lenge.

Dette får konsekvenser i form av utroskap og sjalusi - både for Kaja, hennes familie og den «perfekte» nabofamilien i huset ved siden av.

Henter inspirasjon

Sewitsky har tydelig hentet inspirasjon fra Lukas Moodysons «Tillsammans» og fra danske dogmefilmer - både når det kommer til manus og den filmatiske stilen.

Denne samlivskomedien legger opp til en litt forvirrende blanding av lett, svart humor, en rekke flaue situasjoner, flere av disse av seksuell karakter, og en litt mer dramatisk tone som har sitt utløp i Kajas selvrealisering.

Dessverre slår denne blandingen ikke til. Altfor mange av de flaue situasjonene underholder ikke slik de skal, og karakterenes handlinger fremstår ikke alltid som troverdige, noe som tar vekk litt av brodden i Kajas selvrealisering.

Når så flere av scenene virker lånt fra andre filmer, det tas et merkelig regigrep med å introdusere en syngende herrekvartett som geleider oss igjennom filmen ved å overforklare følelsene til de involverte, og bruken av et klipp med Barack Obama bare føles rart, ender vi opp med en film som i ettertid nok vil bli best husket for kalkunreplikken: «Bist du Homo?». Svak treer.

foto
sykt lykkelig Foto: PRESSE