Både Olsenbanden-filmene og Olsenbanden Jr-filmene har vist seg å bli store publikumssuksesser.

Selv om handlingsforløpet i disse er ganske forutsigbart etter hvert, og humoren gjerne gjentar seg til det kjedsommelige, har det altså vist seg at det er dette publikum både liker og forventer.

Derfor er det ganske naturlig at regissør Lindtner Næss ikke ser noe poeng i å forandre på resepten denne gangen heller.

Skjult skatt

Barnehjemsbarnet Egon Olsen (Thomas Stene-Johansen) får nyss om at han har en ukjent bestefar på gamlehjem i Fredrikstad. Sammen med Benny (Jonas Hoff Oftebro) og Kjell (Fridtjof Tangen) legger Egon en plan for å oppsøke bestefaren under en skoleutflukt. Når han finner bestefaren, Eugen Olsen (Ivar Nørve), oppdager han at bestefaren er på sporet av en stor skatt; mestertyven Ole Høilands, Egon Olsens stamfar, utbytte fra et kupp mot Norges Bank i 1835.

Men de skumle brødrene Hartvigsen er også på sporet av skatten og er fast bestemt på å snyte Egon og bestefaren for den skjulte gevinsten.

Siste kapittel?

Den store nyheten i forbindelse med "Olsenbanden Jr. – Mestertyvens skatt" er nok at dette muligens er det siste kapittelet i rekken. Nordisk Film, som produserer filmene, kommer nemlig til å legge ned sin barnefilmavdeling.

Dermed kan det vel også innrømmes at det kanskje passer å sette strek for filmserien etter denne filmen.

Serien klarer ikke å fornye seg og satser for det aller meste på at rutinen og tryggheten som ligger i å ha et veletablert konsept er det som trengs for å trekke publikum. Dette skinner så altfor klart igjennom i "Mestertyvens skatt" hvor verken skuespillere, manusforfattere eller regissør klarer å virke mer enn middels interessert i å lage film.

Men jeg regner likevel med at filmen kommer til å gjøre det godt på kino, mye takket være et stort kjernepublikum og heftig reklamering.