Den fraflyttede tromsøgutten Torbjørn Barth ble kjent på TV-skjermen under andre sesong av den populære realityserien Paradise Hotel. Etter å ha tilbakevendt til Norge med et kjent fjes og et vennskap med Helfner Augusto, startet de opp med musikk sammen i Oslo.

Startet som ung i Tromsø

– Når jeg var rundt 15 år startet jeg som smått å drive med musikk sammen med kompiser her i Tromsø, og på den tiden drev vi som oftest på under Tromsø Bordtennisklubb, sier Torbjørn Barth.

Å starte seriøst med musikk var dog ikke planen til Barth i det hele tatt. Etter å ha deltatt på Paradise Hotel og blitt kjent med Helfner startet de opp sammen med musikk ettersom Helfner og hans familie hadde flere kontakter i miljøet fra før av, noe som var til stor hjelp.

– Det åpnet mange dører for meg, sier Barth.

Se videoen til Barth på Youtube her!

Hadde planer om å gå solo

– Etter mye om og men fant vi ut at vi ble ikke å gå hver for oss, men at vi heller blir å fortsette som Toby og Helfner. Vi har på en måte fått en ny start nå, og vi har også fått tilbud om studio i Trondheim, noe som kan bety at vi må flytte dit, sier Torbjørn.

Til tross for at mye skjer i Trondheim og Oslo er Tromsø fremdeles byen Torbjørn Barth gjerne vil bo i.

– Jeg kunne godt tenke meg å bo i Tromsø men ha en pendlerordning. Tromsø er en bra by, og jeg er der ganske ofte, sier Barth.

– Det virker som TV3 går for en ny greie

Torbjørn ser ut til å ha sansen for årets Paradise-deltakere.

– Jeg har fulgt med på årets Paradise Hotel ettersom jeg har noen kompiser som er med, sier Torbjørn.

Han mener at castingen er blitt mer åpen, og at det nå er litt mer forskjellige folk som seerne kan kjenne seg mer igjen i. De når ut til en større målgruppe, mener han.

– Det virker som TV3 går for en ny greie. Det er mer spillfaktor, noe jeg synes er bra ettersom det er jo selve spillet programmer handler om, legger Torbjørn Barth til.