Det Oslo-baserte modellbyrået Team Models er på en reise rundt i landet på jakt etter friske ansikter. Modellbyrået har jobbet lenge med tidligere Tromsø-modell Inger Lise Ebeltoft, og har nå Tromsø-jentene Kristina Karlsen og Isabella Camilio i stallen.

I morgen står Tromsø for tur, og kleskjeden Bik-Bok har delt ut flyers til potensielle modeller i et par uker. Om du likevel går med modelldrømmen i magen, og ikke har fått en av disse, har du fortsatt mulighet.

– I tillegg til flyersene på Bik-Bok vil Karlsen og Camilio vandre rundt i sentrum på onsdags formiddag på jakt etter potensielle kandidater. Dessverre er aldersgruppen vi i hovedsak er interessert i på skole da, så om man har lyst å stille opp, er det bare å komme, sier daglig leder hos Team Models, Eivor Øvrebø.

Castingen foregår på et leid hotellrom på Radisson Blu, men før du møter opp er et par ting det kan være lurt å tenke på.

Mange krav

Team Models er på jakt etter slanke jenter mellom 15 og 18 år, ikke over 20 år som er mellom 175 og 180 cm høy. De ønsker naturlige jenter med ren hud og rene trekk, men dette er ikke nok. Man må også ha det lille ekstra som er så vanskelig å sette ord på.

– Det er så vanskelig å forklare. Jeg sier nok nei til 245 av 250 jenter i uken som tar kontakt med oss, fordi de ikke har det vi er på jakt etter. Det er mange pene jenter som ikke er fotogene, og mange jenter som ser normale ut som blir fantastiske på film. Det er utrolig viktig, og derfor tar vi testfoto av alle, forteller Øvrebø.

Still naturlig

Om du har tenkt deg på castingen er det et par ting som er greie å tenke på i tillegg til de fysiske kravene.

– Ikke still opp med sminke. Litt maskara og lipgloss er greit, men ikke foundation, for det er så viktig at vi får se huden. Ha et enkelt antrekk som viser figuren og gjerne sko med litt hæl. Husk at dette er kjempekjedelige bilder, ikke et glamourshoot. Vi liker naturlige jenter, avslutter Øvrebø som håper å finne noen nye modellskatter fra Nordens Paris.

Modell Isabella Camilio fra Tromsø er stor i utlandet. Bildene ble brukt i en editorial i et gratis magasin i London. Foto: Dan Williams
Modell Kristina Karlsen fotografert av Andrea Gamst og stylet av Stine Kristiansen. Foto: Andrea Gamst
Inger-Lise Ebeltoft , Tidligere modell. Foto: Knut Jenssen