Egle Sidlauskaites første opptreden i Tromsø er onsdagskveldens åpningskonsert i Sparebankens festsal hvor Anne-Lise Sollied Allemano og Carlo Allemano sammen med deres sangstudenter fra Musikkonservatoriet i Tromsø er de andre solistene i konserten med operaarier.

– Vi er veldig glade for å ha fått en så flott sanger som Egle Sidlauskaite hit til Tromsø, og vi ser spesielt fram til å høre henne i torsdagskveldens recital på Lillescenen i Kulturhuset hvor hun synger sammen med en strykekvartett med musikere fra NOSO og konservatoriet under ledelse av pianisten Sergej Osadchuk, sier Roald Karlsen, leder i operafestivalen og Operaforeninga i Tromsø.

Internasjonal karriere

Egle Sidlauskaite avslutta i 2011 ei fireårig utdannelse ved G. Verdi-konservatoriet i Milano, og studerte tidligere ved Det litauiske akademi for teater og musikk i Kaunas. Hun har siden skaffa seg en solid karriere som operasanger og i kantater og oratorier og som utøver av lieder, både i hjemlandet og internasjonalt.

Hun har også vært finalist og prisvinner i internasjonale sangkonkurranser både i Wales, Italia og Tyskland. Blant anna har hun førstepriser fra konkurransene «Giuseppina Cobelli» og «Capriolo in Franciacorta» i Italia.

– I fjor gjesta Egle Sidlauskaite både Kirsten Flagstad Festival og Oslo Operafestival der hun medvirka på festivalens åpningskonsert, opplyser Roald Karlsen.

Hovedkonsert

– Under operafestivalen i Tromsø denne uka vil publikum kunne møte henne ved flere anledninger, men hennes hovedkonsert her hos oss blir en recital i Sparebankens festsal torsdag kveld med vår egen store pianist Sergej Osadchuk som kunstnerisk leder og med en strykekvartett satt sammen av musikere fra NOSO og konservatoriet. På programmet står stemningsfull musikk av store komponister som blant andre Dvorák, R. Strauss, Rachmaninov, Verdi, Berlioz, Stoltz og Bernstein, forteller operafestivalens nestor, Roald Karlsen.