Det er Stakkevollan velforening som står bak ideen om å få til en felles markering for området.

– Velforeningen hadde ikke kapasitet til å arrangere noe, så jeg, som er i Kroken idrettslag, ble spurt om å trå til. Med så mye folk her må jo dette være en nyoppstartet tradisjon, sier en fornøyd Henning Norbakken.

Det er første gang det arrangeres noe felles for området på veldig mange år, og Elin Abelsen i velforeningen håper det ikke blir siste gang.

– Dette er et område med syv borettslag i tillegg til kommunale boliger og studentboliger, så det er viktig med godt samhold, sier Abelsen.

Våt båttur

Ved Rundvannet, der feiringen fant sted, var det lagt opp til konkurranser for små og store med blant annet tautrekking og roing i båt, sistnevnte som var en svært populær attraksjon.

– Det var vanskelig fordi det var tungt, men det var litt artig også, selv om jeg ble våt, sier Noah Olsen (7), en av dem som fikk seg en liten båttur i vannet.

Og været var som bestilt for feiringen.

– Været er midt i blinken. Dette er et veldig flott område, særlig etter at kommunen investerte i gapahuk, kai og benker til området., sier Norbakken, som vil gi all ære og respekt til velforeningen.

Bål ble det selvsagt også med pølser og saft til.

– Så lenge været tillater det, må det være pølser og grilling på sankthans, og i dag er det briljant, sier Ole Martin Sand, som sammen med Leander Johan (6) tok turen.

Godt oppmøte

Området er mye brukt, både av beboerne rundt og andre.

– Vi har ikke tilbrakt sankthans her før, men benytter oss mye av området til turgåing og lignende, sier Marita Johansen.

– Så hadde vi lyst til å feire sankthansaften og her er det jo ferdig bål, så vi tenkte det var perfekt, legger Håvard Heimro til.

Og gjennomføringskraften bak, Henning Norbakken, er svært fornøyd med opplegget.

– Vi har ikke gjort annet enn å annonsere på Facebook, og så dukker det opp så mange – det er utrolig bra. Dette er noe velforeningen har investert i, og jeg vet at i hvert fall jeg er veldig fornøyd med kvelden, avslutter Heimro.

INGEN UTEN: For Ole Martin Sand hører pølsegrilling og bål til på Sankthansaften som en naturlig del av markeringen.
POPULÆRT: Å få ro en liten tur med båten var svært populært blant de yngste - kø ble det også. Foto: Dana Meknas
TØFT: Patrik (6) var en av dem som fikk seg en liten båttur i Rundvannet. Foto: Dana Meknas
Noah Olsen (6) syntes det var artig, men litt skummelt å være ute på vannet i båten. Foto: Dana Meknas
FELLESSKAP: Marita Johansen og Håvard Heimro tok seg turen innom Rundvannet for å feire Sankthansaften sammen med resten av området. Foto: Dana Meknas