Noe av grunnen er muligens at gitarist/vokalist/låtskriver J. Mascis har fått rase fra seg i diverse sideprosjekter, og har stilt frisk og motivert til arbeidet med å lage nye Dinosaur Jr.-album. Det er i alle fall en tanke.

Faktum er at få moderne rockere har en signatur like tydelig som den smått geniale og grånende brilleslangen og hans band. Der trioen tidligere ble omtalt med den daterte og diffuse merkelappen «alternativ» rock, kan vi i 2016 droppe dette overflødige prefikset. På deres nye skive fortsetter Dinosaur Jr. å pløye samme musikalske mark som de har hatt for vane det siste tiåret, men musikalske «curveballs» finner vi også på trioens ferske fonogram.

Mascis har hatt et svært godt grep på balladesnekringa, og han er heldigvis fortsatt i «episk» humør innimellom. Det er ikke noe som heter «too much guitar» i Mascis sitt univers. Heldigvis. Amerikaneren er en riffmester som også vrenger ut lekre og snodige gitarsoli på bestilling.

Singelen «Tiny» var en frisk forsmak på fullengder-gildet tidligere i sommer, og er en av disse hektende poplåtene som Dinosaur Jr. virker til å trille ut av ermet like naturlig som et barn skriker etter mer lørdagsgodt.

Platas største overraskelse er «Love Is…», hvor bassist Lou Barlow rasker til seg mikrofonen. At fyren kan synge er selvsagt ingen overraskelse, da 50-åringen har en rekke soloutgivelser under beltet på toppen av tida i kultfavorittene Sebadoh, men låten brekker opp albumet midtveis på prima vis.

Dette er muligens Massachusetts-bandets mest varierte album, og Mascis tar også en snartur innom det seige stoner-landskapet i den mørke «I Walk For Miles». Allikevel uteblir de magiske øyeblikkene fra platene «Beyond» og «Farm», og låtene er ikke riktig like vitale som de var for et snaut tiår siden.

Det er ingenting galt med «Give a Glimpse of What Yer Not». Den er bare ikke helt der oppe og lukter på den skyhøye standarden Dinosaur Jr. har skjemt oss bort med. Dette albumet har ingen låter så fortryllende som «Plans», «Watch the Corners» eller «This Is All I Came to Do». Uansett, Ein sterk firar e betre enn ein slapplaks i fjosa, som brura sa.

DINOSAUR JR. «Give a Glimpse of What Yer Not»: Albumcover.