Tromsøpuls sin anmelder triller terningkast 4 for Katzenjammers nye plate. Foto: Jan Erik Svendsen

Katzenjammers debutplate "Le Pop" sikret den ultramusikalske kvartetten stor suksess både i Norge og i Europa med deres smått hyperaktive og fengende pop med tydelig øst-europeisk preg.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Oppfølgeren er riktignok et sammensurium av artige detaljer spilt på rare instrumenter, men det må sies av plata mangler noe av særheten og villskapen som gjør debutplata interessant.

Lydbildet er søtere og snillere enn før, noe som tidvis har en kjedsommelig effekt.

Småkjedelig

Det kan likevel absolutt ikke påstås at dette er en dårlig plate.

Den inneholder mye både fint og kult, men helhetsinntrykket er dessverre litt kjedelig. Et ord som betyr døden for Katzenjammer, som har et veletablert image som det stikk motsatte av kjedelige.

Likevel finnes det noen gullkorn blant de 12 låtene.

Humor

Etter det minuttlange introsporet "A Kiss Before you Go" åpner plata med en litt i overkant søt og morsom låt, "When the Laughers Gone".

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Neste spor byr på like lite spenning, men som tredje fullengde-låt ut kommer en rett og slett herlig coverversjon av Genesis-klassikeren "Land of Confusion".

Her tar kattene fram frekkheten fra "Le Pop" og serverer en fengende og morsom versjon som vil få mange til å trekke på smilebåndet.

Hjerneklister

Andre halvdel av "A Kiss Before You Go" byr på flere rariteter enn første. Spesielt syvendesporet "Cocktails and Ruby Slippers" skiller seg ut med et mildt sagt rastløst vers, og et refreng fullt av vakre harmonier og flotte melodier.

Denne skiller seg også ut, etter mange gjennomlytteringer, som albumets sterkeste låt.

Til tross for at Katzenjammers andre plate ut ikke klarer å hevde seg med debuten, er den en fin plate som helt klart får undertegnede til å se fram til neste utgivelse.

Radiohiten "Rock-Paper-Scissors" har sikkert allerede rukket å sette seg fast på mang en hjerne, og alt tyder på at vi kommer til å høre mer kattejammer i fremtiden.

Se Katzenjammer fremføre "Rock-Paper-Scissors" live her: