Etter å ha portrettert forfatter og journalist Hunter S. Thompson i «Fear and loathing in Las Vegas» tar Johnny Depp nå fatt på en ny, dritings journalist i karakteren Paul Kemp i filmen «The Rum diary».

Naturligvis også han med selvbiografiske elementer fra forfatteren selv.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Filmen, som utspiller seg i et Buenos Aires på 60-tallet, er kraftig påvirket av klasseskillet mellom lokalbefolkningen og deres amerikanske turister og investorer. Den klarer tidvis å underholde, men ender opp med å bli litt for ruspåvirket.

Fylla har skylda

Kemp (Depp) er i utgangspunktet en nokså idealistisk journalist med forfatterambisjoner, som tar turen til Buenos Aires for å jobbe som journalist i en vaklende amerikansk avis.

Mens avisen setter han til å skrive horoskoper og artikler om vinnere av bowlingpokaler på de amerikanske hotellene, blir han besnæret av miljøet til de rike investorene med både hummer og selvfølgelig en vakker kvinne.

Se trailer fra filmen her:

Da har han viklet seg inn problemer som han må takle under stor påvirkning av miniatyrflasker med sprit fra minibaren og hjemmelaget rom. Naturligvis går dette galt.

Slitsomt

Det er flere underholdende elementer man støter på underveis, som når Depp kommer på jobbintervjuet bak solbriller for å skjule sine rødsprengte øyne som lider under gårsdagens minibar-voldtekt, og andre små hendelser som både skaper gjenkjennelse og latter.

Likevel skjer det rett og slett for mye som ikke gir mening og som ikke følges opp. Desverre.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Her går det fryktelig fort i svingene og det hele ender opp med å bli svært rotete og stressende å være publikummer til.

Dessuten ender protagonisten opp med må å bli mye mer ensidig enn han potensielt kunne vært, og etter at den ene timen og de 49 minuttene har gått er det med et lettelsens sukk at lyset endelig kommer på.

Se trailer fra filmen her:

Selv om Johnny Depp gjør en god figur som drikkfeldig journalist i "The Rum Diary", klarer han ikke å berge filmen fra å oppnå en middelmådig anmeldelse. Foto: PETER MOUNTAIN